Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 16 de novembre

El retorn del llop a Catalunya

17 de desembre de 2008El proper divendres dia 19 de desembre, la regidoria de medi natural de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha organitzat una xerrada per parlar del retorn del llop a Catalunya a la Masia de Can Cortès a les 20h.

Experts naturalistes van detectar rastres que podrien pertànyer a un llop en uns indrets apartats i poc transitats de la serra del Cadí. Els guardes forestals van aconseguir finalment proves definitives: hi havia diversos exemplars de llop al Pirineu. D'on van arribar? Com ho van fer? Causarien problemes als ramats d'ovelles? Podran sobreviure al Cadí?

A càrrec de Gabriel Lampreave, l'expert en biologia del gran carnívor, al llarg de la conferència s'aniran desvetllant totes les incògnites plantejades sobre la presència del llop a Catalunya.

Lampreave treballa al cos d'agents rurals del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i la seva feina l'ha portat a fer seguiment de tot tipus de fauna salvatge, des de grans aus rapinyaires fins a mamífers com el llop.

Observador incansable, el nostre conferenciant ha fet llargs recorregut per diferents indrets de la Península Ibèrica, com la Sierra de la Culebra, a la recerca de llops per tal de conèixer millor els seus costums.

Les seves observacions també han donat com a resultat diferents articles en revistes científiques internacionals, contribuint així al millor coneixement d'aquest mític animal que ha donat origen a tantes llegendes a tot Europa.


Imatge