Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

El ple aprova sense cap vot en contra l'adjudicació del servei de neteja a Palau, que incorpora la recollida orgànica

11 d'octubre de 2006El ple municipal del mes de setembre de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans celebrat dijous passat va aprovar l'adjudicació de la concessió dels serveis de recollida i transport de residus municipals, neteja viària del poble i gestió de la Deixalleria Municipal a l'empresa PAU SA. Aquest adjudicació es va fer sense cap vot en contra –CiU i ERC es van abstenir-. Com a principal novetat de la nova concessió destaca la incorporació de la recollida de residus orgànics (FORN) a la separació de plàstic, paper i vidre i a la separació d'impropis (residus no revaloritzables) que han d'anar a l'abocador de Coll Cardús. El regidor de Medi Ambient, Miguel Molina, va destacar en el ple l'ambició del projecte i la voluntat de l'equip de govern de fer una millora important tant per a la recollida de residus com la neteja viària del municipi, el que representa també un esforç econòmic considerable per l'Ajuntament. Molina també va subratllar que les pliques es van fer amb l'assessorament de la Diputació de Barcelona i que l'única empresa que es va presentar reunia tots els requisits.

Per les característiques de la trama urbana de Palau, inicialment, hi haurà dues modalitats de recollida:

Porta a porta: Aquest sistema es començarà a implementar en una primera fase pilot a les urbanització de Can Duran i Montjuïc i també inclourà els grans generadors de residus orgànics de la vila (en concret, el sector de la restauració, bars, escoles Municipals, escola Bressols, forns i comerços de fruiteria ) i alguns equipaments municipals). La recollida serà diària (excepte el dimarts) durant tot l'any. A més, el sistema porta a porta també preveu la recollida de la poda a les llars del municipi quinzenalment. Abans d'aquesta aplicació, les llars rebran informació personalitzada de com fer aquest procés quan se'ls lliuri els cubells i poder respondre a qualsevol dubte que es pugui generar. L'Ajuntament facilitarà a cada habitatge inclòs en el porta a porta dos cubells que han de servir per emmagatzemar els residus. Aquesta fase pilot servirà per fer una primera diagnosi de cara a la posterior ampliació de la recollida orgànica porta a porta a la resta del municipi.

Amb contenidors: La recollida amb contenidors s'aplicarà al centre del poble –a la zona compresa entre Can Maiol i la Riera de Caldes- incorporant contenidors marrons per a la recollida orgànica a les bateries de contenidors que ja existeixen actualment.

Les novetats i millores que s'incorporen per a aquest servei suposaran un cost per a l'Ajuntament que de 1.070.490 € anuals. La previsió és que aquestes novetats es comencin a aplicar al municipi a finals de 2006 en el cas del porta a porta i durant el 2007 en el cas de la recollida amb contenidors. Es preveu que aquest nou sistema incrementi la recollida de material reciclable sobre un 55% del que es recull en l'actualitat.

Imatge
Nou vehicle de recollida d'escombraries

Imatges relacionades

  • Nou vehicle de recollida d'escombraries

    Nou vehicle de recollida d'escombraries

Enllaços relacionats