Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

S'aprova un pressupost amb un marcat caire social

23 de desembre de 2008L'equip de govern de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans format per CiU, ERC i PP van aprovar ahir al vespre un pressupost de 18.338.417,24 euros per a l'exercici del 2009. Amb un caràcter marcadament social s'aconsegueix mantenir l'equilibri econòmic, complint amb la llei d'estabilitat pressupostària.

Es manté un estalvi net positiu de 53.392,12 euros sensiblement inferior al 2008, que va ser de 130.868,22 euros. Això farà que la despesa destinada a inversions calgui finançar-la majoritàriament amb un préstec per inversions i ingressos provinents d'altres administracions. Els ingressos previstos baixen un 2%, resultat de la reducció del 24% en impostos indirectes, 20% en ingressos patrimonials, i 44% de reducció per transferències d'altres administracions, que es veuen compensats per un lleuger increment dels ingressos ordinaris d'un 3,91%.

El pressupost aprovat ahir al vespre amb els vots a favor de CiU, ERC i PP i els vots en contra de PSC i ICV-EUA compleix amb quatre prioritats bàsiques, definides per superar el període de crisi existent:
- donar els serveis bàsics i obligats per la llei.
- invertir en infraestructures i equipaments que ajudin a dinamitzar els sectors econòmics implicats.
- dotar els serveis socials per ajudar a les persones sensibles a la situació de crisi.
- promoció del treball i l'activitat econòmica.

Pel regidor d'Economia i Hisenda Albert Font, “la gestió de la despesa és la clau que ha de permetre que l'ajuntament oferir un alt nivell dels serveis públics”. Només així, segons Font “aquesta administració podrà seguir millorant els seus serveis apropant-se al ciutadà, durant una època de crisi com la que estem patint”.

Pressupost realista

Dels 3,8 milions d'euros previstos per inversions, 2 milions s'invertiran en la urbanització del sector dels Turons. La resta, 1.8 milions es reparteixen entre diversos projectes com l'inici de les obres de la prefectura, la millora de la via pública, la remodelació de la Riera de Caldes, la redacció del projecte municipal de piscina, la reobertura dels estudis de ràdio i la continuació en la rehabilitació d'elements patrimonials del municipi, entre d'altres.

En el cas dels serveis socials, s'han més que duplicat diverses partides per fer front als efectes de la crisi. “La nostra prioritat és ser propers a les demandes dels ciutadans, i aquest pressupost ens ha de permetre ajudar als que més ho necessitin. Sobretot tenint en compte que les previsions d'altres administracions com la Generalitat preveuen una baixada de recursos per ajuts socials”, apuntava l'alcaldessa Mercè Pla.

L'àmbit de la promoció del treball i activitat econòmica també ha rebut una dotació econòmica important que ha de permetre ajudar a la gent a trobar feina i a les empreses i comerços a trobar fórmules per superar la crisi. Amb l'obertura del Club de Feina, els ciutadans i ciutadanes del municipi tindran un lloc on rebre assessorament per trobar feina o fins i tot per obrir el seu propi negoci.

El pressupost per a l'any 2009 va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern ( CIU, ERC i PP) i els vots en contra del PSC i ICV-EUA.

Imatge


Imatges relacionades