Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

Festa grossa de Carnestoltes

19 de febrer de 2009Els palauencs i palauenques ja estan enllestint els últims detalls de disfresses i comparses per la gran gresca que tindrà lloc als carrers de la vila aquest proper dissabte 21 de febrer, dia en què se celebraran els actes més multitudinaris del carnaval 2009 i que han estat organitzats per la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament conjuntament amb la Comissió de Festes i els Genganters i Grallers de la vila.

Per començar, a les 16.30h de la tarda, es donarà el tret de sortida a la Rua popular que, començant des de la Masia de Can Cortès, recorrerà un bon nombre de carrers de Palau-solità i Plegamans. El grup de música i animació tradicional Xarop de Canya, juntament amb els Geganters i Grallers de Palau de Plegamans, seran els encarregats d'aportar la música i la gresca addicional a la desfilada popular. Hi ha la previsió que participin a la Rua al voltant d'una quinzena de comparses que estaran formades per més de 500 persones vestides amb les disfresses més divertides i originals.

Totes les comparses rebran un obsequi commemoratiu, a més d'un bon berenar a base de butifarra d'ou. Ara bé, les 5 comparses més ben valorades rebran també premis econòmics que oscil·laran entre els 500 euros que s'endurà la comparsa guanyadora fins als 150 que s'embutxacarà la cinquena classificada.

La Rua acabarà el seu recorregut al voltant de les 18h, quan les comparses escortin l'arribada del Senyor Carnestoltes a l'aparcament del Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor. Serà el moment de declarar la República del Carnaval, lliurar les premis de les comparses guanyadores, fer sonar la música, degustar una gran xocolatada popular i gaudir de la gresca desenfrenada.

Ja a partir de les 23h, a la Sala Polivalent de la vila, tindrà lloc l'esperat Ball de Carnaval, que s'allargarà fins la matinada i on es tornaran a veure moltes de les disfresses de la Rua i d'altres que esperaven per deixar-se veure amb el lluïment que només la negra nit pot aportar. Durant el ball s'atorgaran els premis a les millors disfresses individuals, de parella i de grup.

Així és com la vila anirà despedint el breu i feliç regnat de disbauxa i permissivitat del Carnestoltes, que es clourà amb una sardinada que tindrà lloc el dia 25, dimecres de cendra, a les 17h a la Sala Polivalent de la vila. Aquesta sardinada serà just abans de donar pas a la rígida Quaresma, període per penedir-se dels pecats i començar a imaginar la disfressa i la festa de l'any vinent...


Imatge


Imatges relacionades