Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

Més d'un miler de persones participen en la rua i festa de Carnestoltes

23 de febrer de 2009Al voltant d'un miler de persones van participar en la rua que va recórrer diversos carrers de Palau-solità i Plegamans i en la festa posterior que es va celebrar a l'aparcament del Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor. Van desfilar pels carrers un total de 15 comparses formades per més de 700 persones de totes les edats que anaven caracteritzades dels temes més diversos i divertits.

Totes elles van participar al concurs de disfresses però només cinc van tenir el privilegi de rebre el premi econòmic, que va oscil•lar entre els 150 euros que s'atorgaven a la cinquena classificada fins als 500 que es van adjudicar a la comparsa guanyadora. Kin Kakau va ser el grup que es va fer amb aquest primer premi gràcies a la comparsa que va batejar com a Escac i Mat i que evocava les figures del joc d'escacs però envoltades d'una fantasia molt especial. La comparsa, amb les seves disfresses i la seva carrossa, va desbordar quant a distinció, originalitat, humor i posada en escena.

El segon premi va anar a parar a la comparsa del CEIP Can Cladellas, que va fer desfilar un exèrcit de pares, mares i fills caracteritzats com a astronautes, amb uns uniformes molt ben aconseguits i tot passejant coets i altres andròmines espacials. El Casal de Gent Gran de Can Cortès es va fer amb la tercera posició, gràcies a la comparsa Aviram. Els avis i àvies del poble, vestits amb unes disfresses de galls i gallines molt ben elaborades, van fer gala d'una gresca i simpatia envejables i d'una excel•lent interpretació del paper d'aus de corral que feia riure de valent tothom qui els veia. El quart premi va anar a parar a la comparsa Pirata, formada per pares, mares i alumnes del CEIP Palau que van sortir al carrer a l'abordatge de premis i de xocolatada.

Per últim, els més petits, els infants de l'Escola Bressol Patufet van compartir amb els seus pares i mares un merescut cinquè premi amb la comparsa que van protagonitzar tots plegats, anomenada Anys i anys, per molts anys i pensada per commemorar l'aniversari de l'Escola Bressol Patufet. Així, els nens i nenes anaven caracteritzats d'espelma i anaven pujats en una carrossa decorada a mode de pastís. Mentrestant, pares i mares escortaven aquest enorme pastís amb rodes vestits i comportant-se com a entremaliats Patufet, un personatge mític de la literatura infantil catalana.

Tots ells, junt amb unes altres 10 comparses, van desfilar pels carrers del poble liderats pels dimonis dels Geganters i Grallers de la vila, que obrien pas amb els seus coets i tabals fins arribar a l'aparcament del Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor. Allà va aparèixer el senyor Carnestoltes, que va declarar la República del Carnaval i va comunicar els premis fallats pel jurat a les diferents comparses. I en aquest punt, la festa i la disbauxa van continuar, regades amb xocolata fosa i alimentades amb melindros a dojo. A més, i com a novetat d'enguany, un discjòquei va fer pujar considerablement els nivells de marxa, fent que tothom ballés apassionadament fins que la nit va envair el cel i els carrers de la vila.

Quan ja era negra nit va començar el Ball de Carnaval a la Sala Polivalent, organitzat pels Geganters i Grallers de la vila junt amb la regidoria de Cultura i Festes del consistori palauenc. El ball va comptar amb la presència de més d'un centenar de persones disfressades que ballaven al ritme de la música que tocava l'orquestra. Quan la mitjanit ja havia quedat enrere, va arribar el moment d'anunciar els premis a les millors disfresses, que van consistir en unes paneres molt ben equipades. El primer premi en la categoria individual se'l va endur una rèplica d'un dels personatges de la sèrie televisiva Camera Cafe. En la categoria de parella, es van endur la panera més grossa dos enamorats que anaven, precisament, de nuvis. Per últim, unes canoes molt ben aconseguides es van fer amb els embotits i altres delícies de la millor panera dedicada a les comparses.

Tots ells i la resta de participants van poder gaudir d'un gran ball totalment gratuït fins a altes hores de la matinada. I així, mica en mica, la festa grossa de Carnestoltes d'enguany va anar abandonant la nostra vila. Però no cal patir, tan sols per la sardina que s'ha d'enterrar abans de començar a preparar les disfresses i la disbauxa del Carnestoltes de l'any vinent.


Imatge


Imatges relacionades