Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

Gran èxit de l'obra ‘Converses amb la mama'

16 de març de 2009El Teatre de la Vila de Palau-solità i Plegamans es va quedar petit el passat divendres, 13 de març, per acollir el gran nombre de persones que volien veure l'obra de Santiago Carlos Oves. Força públic es va quedar fora ja que les entrades es van exhaurir tan sols uns minuts després de sortir a la venda, uns dies abans de l'inici de la representació.

Així, els qui van aconseguir el seu tiquet van omplir completament l'aforament del teatre, de 190 persones –i encara hi va haver més gent sense butaca- i van sortir-ne entusiasmats. ‘Converses amb la mama' va portar fins a la vila palauenca dos professionals molt reconeguts al nostre país, l'actriu Mercè Comes i l'actor Miquel Gelabert (Jaume de Ventdelplà). Els dos intèrprets, dirigits en aquesta ocasió per Josep Maria Mestres, van dur a terme una representació magistral, connectant amb les emocions del públic des de les primeres escenes i fent-lo partícep d'un ritme sempre alt capaç de portar del riure al plor en uns segons i de mantindre els espectadors en tensió, sense poder distreure l'atenció. D'altra banda, la posada en escena i els demés aspectes tècnics van assolir també un gran nivell. Tot plegat va arrodonir una gran nit de teatre.

‘Converses amb la mama' és un al·legat contra la solitud i un tribut a la solidaritat. La història arrenca quan un fill (Miquel Gelabert) comunica a la seva mare (Mercè Comes) que ell i la seva dona han decidit vendre`s el pis on viu la mare. A partir d'aquí, els diàlegs entre mare i fill van transformant el protagonista i converteixen la negritud de la comèdia negra, amb què arranca l'obra, en un torrent de tendresa. I, alhora, acaba transportant a tots els presents a la infància més pura, despullada del procés de socialització extern.

Aquesta gran peça dóna el relleu a ‘Miting (Entesa per Catalunya)', la propera obra que visitarà el Teatre de la Vila palauenc el divendres 27 de març. Santi Ibáñez i Àlex Casanovas són els dos actors que representaran aquesta comèdia i sàtira política que anima a la participació cituadana constant i no sols en temps d'eleccions. Com a novetat, val la pena destacar que els Geganters i Grallers de la Vila participaran amb la seva música i les seves arts en diversos moments de l'espectacle.


Imatge


Imatges relacionades