Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Procés participatiu per definir els actes de la festa local de l'1 de juny

23 de març de 2009La nova festa popular coincidirà amb la celebració del Mercat Medieval

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha engegat una ronda de reunions amb entitats de la vila, agrupacions de veïns, associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) i amb ciutadans en general per tal de definir la nova festa local de l'1 de juny, aprofitant la instauració de la segona festa local en la jornada de la segona pasqua.

Una de les decisions amb la qual hi va haver quòrum de forma immediata va ser fer-la coincidir amb l'exitós Mercat Medieval. L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla considera que “d'aquesta manera es reforçaran els dos esdeveniments i es potenciarà la participació ciutadana i l'entusiasme popular”.

En concret, es van fixar els dies 30 i 31 de maig i l'1 de juny com a les dates més convenients per celebrar el Mercat Medieval i la nova festa local de l'1 de juny. De fet, l'1 de juny serà a partir d'aquest any festiu a Palau-solità i Plegamans com a segona festa local.

Tothom decideix
La primera sessió participativa per definir la nova festa local va tenir lloc el 21 de març i va comptar amb la participació de 26 persones, de diverses entitats del municipi. En un primer terme, tothom va aportar les propostes que s'havien treballat prèviament en el si de cada entitat.

Ja en una segona part de la jornada es van dividir els assistents en sis grups de quatre persones per treballar les propostes i presentar-les a la resta de participants. Al final, i després de les exposicions de tots els grups, es va fer una primera llista d'activitats, que inclou:

• Gimcana popular
• Dansa oriental
• Concerts de música de grups joves
• Concert de música clàssica
• Teatre al carrer
• Tallers infantils
• Sopar medieval
• Pintors medievals
• Actes culturals al voltant dels Quaderns Qu4trepins

A banda de definir aquesta llista primigènia tots els grups i persones presents van acordar convocar una nova reunió durant les properes setmanes per treballar de manera més concreta totes les activitats suggerides.


Imatge


Imatges relacionades