Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

Ramon Folch i Camarasa, doctor honoris causa per la UAB

26 d'octubre de 2006La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha investit el 26 d'octubre doctor honoris causa l'escriptor i traductor Ramon Folch i Camarasa, a proposta de la Facultat de Traducció i dInterpretació. La sessió acadèmica ha tingut lloc a la sala d'actes del Rectorat, a les 12 hores. La professora Montserrat Bacardí va serla padrina del homenatjat, al qual van ser presents l'alcaldessa de Palau, Teresa Padrós, i el regidor de Cultura, Antoni Vila. Folch i Camarasa és una figura molt rellevant a la vila, com a responsable de la Fundació Folch i Torres dedicada al seu pare Josep Maria Folch i Torres.

Nascut a Barcelona el 1926, Ramon Folch i Camarasa pertany a la darrera generació d'abans de la Guerra Civil que va formar-se sota els principis que havien fet possible un segle de renaixença cultural. Epígon d'una família de germans il·lustres, els Folch i Torres, va passar la infantesa llegint tota mena d'històries que havia concebut el seu pare l'escriptor Josep M. Folch i Torres. Marcat per la Guerra Civil, tan bon punt va acabar la carrera de Dret va entrar a treballar a l'editorial de Josep Janés.

S'ha dedicat amb totes les seves energies a la creació literària, teatre i novel·la i traducció. En la novel·la Les meves nits en blanc es referia, ben gràficament, a "la dèria d'escriure'm a mi mateix".

Ramon Folch i Camarasa es va estrenar com a traductor al català el 1959, amb el Diari d'Anna Frank, una obra que aleshores commovia tot Europa. Després va nodrir als lectors catalans amb les traduccions d'Un món feliç, d'Aldous Huxley, l'Homenatge a Catalunya, de George Orwell, o diverses novel·les de Graham Green. Va treballar com a traductor a l'Organització Mundial de la Salut, a Ginebra, i en aquest període va continuar traduint més de vint obres al català.

Imatge
Ramon Folch al centre de la imatge en el moment de rebre la medalla de doctor honoris causa

Imatges relacionades

  • L'alcaldessa Teresa Padrós felicita Ramon Folch després de rebre l'Honoris Causa de la UAB

    L'alcaldessa Teresa Padrós felicita Ramon Folch després de rebre l'Honoris Causa de la UAB

Enllaços relacionats