Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 11 de desembre

Palau aporta 24.179 € per fer una escola a la comunitat de Sant Ramon (Nicaragua)

9 de novembre de 2006L'experiència que ha acumulat Palau-solità i Plegamans, sobretot gràcies al treball que ha portat l'Ajuntament amb l'ONG local Palau Solidari en els darrers anys, ha facilitat perquè el municipi aposti per projectes de cooperació que incideixin sobretot en aspectes educatius i sanitaris com els que ja s'han desenvolupat a Quillazú, Perú, o a Malí recentment. En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament de Palau s'ha sumat a un ambiciós projecte de cooperació entre municipis del Vallès Occidental i d'altres del Departamento de Matagalpa. Palau, juntament amb Sentmenat, Sant Llorenç Savall, Matadepera, Viladecavalls i Sabadell són els ajuntaments de la comarca que s'han compromés a establir relacions directes amb pobles del Departamento per tal de tirar endavant projectes de cooperació, que, emmarcats en el Pla Estratègic del Departament de Matagalpa, permetin millorar les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes d'aquesta zona nicaragüenca. Aquesta iniciativa ha estat promoguda pel Consell Comarcal, que vol, d'aquesta manera, incentivar les relacions entre les dues comunitats. Tots els municipis vallesans finançaran accions concretes a pobles com San Ramon, Muy Muy, Esquipulas o San Isidro, del Departamento de Matagalpa.

En aquest sentit, Palau finançarà la construcció d'un centre escolar a la comunitat de Montegrande de San Ramon, fent una aportació de 24.179'27 €. Amb aquest projecte es contribuirà a l'escolarització de nens i nenes d'aquesta comunitat dotant-la d'un equipament docent nou. En concret, aquest projecte servirà per reemplaçar el centre escolar de Monte Grande. El nou centre tindrà un superfície de 96 metres quadrats i comptarà amb mobiliari i pupitres pels alumnes. També es dotarà amb la infrastructura de sanejament necessària i amb el mobiliari per al professorat.

CARACTERÍSTIQUES DE SAN RAMON

Aquest municipi està situat a uns 140 quilòmetres de Matagalpa i té aproximadament 30.000 habitants, dels quals només 6.000 viuen en una zona urbana, la resta ho fan a les zones rurals. La població escolar del municipi és de prop de 7.500 alumnes.

Al municipi de San Ramon hi ha un alt índex d'analfabetisme entre la població adulta i a més, gran quantitat de nens i nenes no van a l'escola, principalment, perquè es veuen obligats a ajudar a les seves famílies a les diferents activitats domèstiques i agrícoles. Una de les prioritats del govern d'aquest municipi és la de dotar San Ramon de centres escolars apropiats i amb les condicions necessàries per acollir als nens i nenes així com també millorar les condicions dels professors.

Per això el municipi també necessita reemplaçar el centre escolar de Monte Grande. El nou centre tindrà un superfície de 96 metres quadrats i comptarà amb mobiliari i pupitres pels alumnes. També es dotarà amb la infrastructura de sanejament necessària i amb el mobiliari per al professorat. Palau farà una aportació de 24.179'27 €.

Imatge
Imatge de la presentació al Consell Comarcal dels projectes de cooperació amb Nicaragua