Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

Ja s'acosta la Festa Major, que serà apoteòsica malgrat la reducció del pressupost

21 d'agost de 2009L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ja ha tancat el programa definitiu de la Festa Major 2009, que se celebrarà del dijous 27 d'agost al dimarts 1 de setembre. “Hem organitzat una Festa Major pensada per a què tothom pugui gaudir-ne, amb reclams per a tots els gustos i totes les edats i amb molts espectacles i activitats de caire familiar i amb els carrers de la vila com a escenari principal”, explica el regidor de Cultura i Festes, Miquel Truyols.

 

Les diverses entitats del ric teixit social del municipi i els tècnics de Cultura i Festes del consistori han aconseguit tancar un programa farcit d'activitats, espectacles i festes populars tot fent una retallada força significativa en la despesa de la festa popular més rellevant de la vila. “El pressupost de la Festa Major 2009 era de 255.000 euros i s'ha aconseguit rebaixar fins a 235.000”, especifica Miquel Truyols. Es tracta d'una reducció important respecte els últims anys. Al 2006, la despesa real de la Festa Major va ser de 393.321,74 euros. Al 2007, va ser de 347.260,11 euros, mentre que al 2008, la xifra va baixar fins als 274.786,98 euros. “És a dir, del 2006 al 2009 s'han rebaixat els costos de la festa Major en 158 mil euros”, ha recordat Truyols. Malgrat els grans esforços que s'han fet per reduir la despesa de la Festa Major sense que se'n ressenteixi l'atractiu de la mateixa per a la ciutadania palauenca, el regidor de Cultura i Festes reflexiona que “amb el model actual de Festa Major és pràcticament impossible reduir encara més les despeses que genera a les arques municipals”.

 

És per això que, un cop finalitzada la Festa Major d'enguany i en vistes a l'organització de l'edició de 2010, “s'ha d'obrir un procés de reflexió per veure si és possible repensar el model de Festa Major, que generi menys despeses i que compti amb una participació més activa de tota la ciutadania palauenca en l'organització i posada en marxa dels actes”, opina Miquel Truyols.

El programa de 2009 inclou diversos concerts que tindran lloc a l'Espai les Carpes, balls i espectacles sota les lones de l'Envelat, tallers, activitats diverses per als més menuts, la baixada d'artefactes (trastos) i una llista interminable d'activitats molt diverses. Com a novetats, val la pena destacar la participació de la companyia Cavalls de Menorca en el cercavila familiar del dilluns 31 d'agost, en què faran una posada en escena amb una recreació espectacular amb cavalls gegants com a protagonistes. El pregó d'enguany, a càrrec del Mag Lari, canvia d'ubicació. En lloc de fer-se des del balcó de la Casa Consistorial, aquest any es farà a la plaça de Ca l'Estruch (porxada) ja que a la seu de l'Ajuntament s'està a punt d'iniciar les obres de reforma de l'edifici. Després del pregó, que es farà el vespre del dijous 27 d'agost, i abans del Correfoc, es presentaran els nous Capgrossos, que participaran en la ballada dels Gegants de la Vila.

 

Així doncs, del 27 d'agost i fins a l'1 de setembre, els palauencs, paleunques i totes les persones que vulguin participar en la gran festa del municipi vallesà estan convidades a esprémer al màxim els actes del programa i gaudir d'allò més de la Festa Major. Val la pena recordar que el dilluns 31 d'agost serà festiu al municipi, ja que és la data escollida per a una de les dues festes locals. L'1 de setembre, en canvi, serà un dia laborable malgrat ser l'últim de la Festa Major perquè la segona festa local d'enguany es va celebrar en la jornada de la segona pasqua, l'1 de juny, tot coincidint amb el Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans.Imatges relacionades

  • Els Gegants de la Vila a la Festa Major 2008

    Els Gegants de la Vila a la Festa Major 2008

Documentació adjunta