Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 22 de setembre

Campanya informativa recollida orgànica de residus

17 de novembre de 2006A partir de l'11 de desembre comença la primera fase del nou sistema dde recollida selectiva de la brossa orgànica, a Can Duran i Montjuïc i als grans productors de brossa orgànica (comerços i escoles)

En els darrers anys, l'increment en la producció de residus domèstics ha esdevingut un dels problemes ambientals més importants de la nostra societat. És per aquest motiu que des de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a través de la Regidoria de Medi Ambient plantegem una millora en la gestió dels residus: comencem a recollir selectivament la fracció orgànica i donem un nou servei als veïns de recollida porta a porta dels residus.
A partir del dia 11 de desembre, als sectors de Can Duran i Montjuïc, s'iniciarà la recollida porta a porta de totes les fraccions dels residus, incloent la fracció orgànica.
I, també la recollida porta a porta de la brossa orgànica als comerços i serveis com ara restaurants, supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries, menjadors d'escoles o floristeries, ja que la majoria dels
residus que generen són brossa orgànica.
La recollida porta a porta s'anirà implantant per fases a diverses urbanitzacions del municipi, tenint aquesta primera fase un paper molt important com a prova pilot. Amb aquest fi, es demana la col·laboració de tots per realitzar el petit esforç de separar a casa les nostres deixalles, ja que és imprescindible per aconseguir els objectius de reciclatge.
La brossa orgànica es portarà a la planta de compostatge de Can Barba (Terrassa) on es transformarà en compost, un adob natural que s'aplica en jardineria i agricultura. I així, es retorna a la natura i preservem el medi ambient.
Prop de la meitat de les nostres deixalles, en pes, són brossa orgànica, per tant reciclant aquesta fracció disminuïm la quantitat de residus que van a l'abocador de Vacarisses, que es troba al límit de saturació i evitem els seus impactes ambientals.

Què és la brossa orgànica?
La brossa orgànica és tot aquell residu que té un origen vegetal o animal.
Restes de fruita i verdura
Restes de carn i peix
Pa sec
Closques d'ou, de fruits secs i de marisc
Marro de cafè i restes d'infusions
Taps de suro, serraduras i llumins
Paper de cuina i tovallons de paper
Restes de plantes de mida petita

Nou servei de recollida selectiva de residus porta a porta
No caldrà dipositar els residus als contenidors. El servei de recollida municipal passarà a recollir la brossa al vostre domicili.
Aquest nou sistema comporta la retirada dels contenidors del carrer. Adoptant aquest sistema tindrem un servei més còmode i augmentarem el nivell de reciclatge. Per tal de facilitar la separació de la brossa orgànica es lliurarà un cubell per a la cuina. I, un cubell més gran per treure'l al portal i posar-hi les fraccions que toquen cada dia. Així evitem punts d'acumulació de bosses al carrer.

Imatge


Imatges relacionades

  • Cubell brossa orgànica per la cuina

    Cubell brossa orgànica per la cuina

Documentació adjunta