Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 20 de maig

Nou tractament a la Riera de Caldes, vital per al retorn dels peixos

16 de setembre de 2009Per facilitar el retorn de la vida a la Riera de Caldes, la depuradora de Torre Marimon, situada a Caldes de Montbui, incorporarà tractaments especials per reduir l'amoni. Malgrat l'aparença neta i transparent de l'aigua a l'alçada de Sant Roc, ja a Palau-solità i Plegamans, la concentració de nitrogen --principalment en forma d'amoni-- és massa alta (50mg/l) com per permetre la vida de la fauna amb més exigències de qualitat de l'aigua. Cal, doncs, reduir-lo per al desenvolupament de macroinvertebrats, amfibis i peixos.

 

Els nous tractaments exigeixen una ampliació de les instal·lacions i dels processos de la depuradora. En concret, s'ha endegat la construcció d'un tercer reactor biològic amb una capacitat de 900m?, s'ha emprès la millora en els sistemes d'aeració i s'amplia el control informàtic del procés de nitrificació i desnitrificació. El pressupost d'aquestes actuacions, que quedaran enllestides el proper octubre és de 626.000€. El Consorci del Besòs és l'organisme encarregat de gestionar els nous processos i les noves instal·lacions.

 

El regidor de Sostenibilitat i Medi Natural , Abel Julien, es mostra satisfet amb la millora del tractament d'aigües i afirma que “la vida està tornant, a poc a poc, al nostre riu i amb aquesta actuació accelerarem notablement tot aquest procés”. Per a la regidoria, el retorn dels peixos a la riera és un objectiu important com a símbol de la clara millora de l'ecosistema, objectiu de Sostenibilitat i Medi Natural per al 2010. De fet, l'Ajuntament ja fa temps que ha posat en marxa altres actuacions, com el projecte Riera Viva, encaminades a renaturalitzar la Riera de Caldes, un curs d'aigua permanent, fent que recuperi la qualitat de l'aigua, la flora i la fauna autòctones per tal que torni a ser un ecosistema ric en vida. També s'estan implantant altres iniciatives, com el Projecte Rius, que tenen l'objectiu d'implicar la ciutadania en la cura i millora de la qualitat ambiental de l'eix fluvial.Imatges relacionades

  • Un tècnic de la depuradora (dreta) explica al regidor Julien les obres del nou redactor

    Un tècnic de la depuradora (dreta) explica al regidor Julien les obres del nou redactor

  • Vista parcial de la depuradora de Torre Marimon

    Vista parcial de la depuradora de Torre Marimon

  • Ànecs a la riera, dins del municipi

    Ànecs a la riera, dins del municipi