Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

La cooperació de Palau amb Nicaragua

21 de novembre de 2006Set ajuntaments de la comarca –Senmenat, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Matadepera, Viladecavalls i Sabadell- s'han compromès a establir relacions directes amb pobles del Departamento de Matagalpa a Nicaragua per tal de tirar endavant projectes de cooperació, que, emmarcats en el Pla Estratègic del Departament de Matagalpa, permetin millorar les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes d'aquesta zona nicaragüenca. Aquesta iniciativa ha estat promoguda pel Consell Comarcal que vol, d'aquesta manera, incentivar les relacions entre les dues comunitats i desenvolupar diferents accions previstes en el Pla Estratègic del Departament, que ja es troba en la seva tercera fase. En total, el Vallès Occidental destinarà prop de 167.000 euros a la zona.

Els convenis de col•laboració es van formalitzar la passada setmana durant el viatge d'una delegació vallesana encapçalada pel president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Sentmenat, Josep Vilaró, i l'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos. També hi van ser presents l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós; l'alcaldessa de Polinyà, Pepita Pedraza; l'alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba i la regidora de Cooperació de Palau-solità i Plegamans, Josefa Bailón.

El viatge a Matagalpa va servir per comprovar les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes d'aquesta regió central nicaragüenca.

Signatura de convenis

Un emotiu acte a la seu de l'alcaldia de Matagalpa va servir per formalitzar els convenis de col•laboració entre els municipis del Vallès Occidental i els del Departamento de Matagalpa. Durant l'acte, l'alcalde de Matagalpa, Nelson Artola, va agrair a la ciutat de Sabadell el seu ferm compromís a l'hora de fer real l'agermanament que uneix les dues ciutats des de principis dels anys noranta. També va destacar que gràcies a l'esforç dels ciutadans i ciutadanes de Sabadell s'han pogut fer realitat molts projectes que han millorat la vida de moltes persones.

A més, Nelson Artola va agrair als alcaldes de les poblacions del Vallès Occidental el seu compromís per endegar una nova línia de col•laboració que permeti estendre la cooperació a més municipis del Departamento.

Al final de l'acte, l'alcalde de Matagalpa va lliurar la clau de la ciutat al president del Consell Comarcal, Josep Vilaró, i a l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, en reconeixement a la seva tasca en matèria de cooperació amb Nicaragua.

Visita als municipis i al Barrio Sabadell

Durant el viatge la delegació va visitar els municipis de San Ramón, Muy Muy i San Isidro, punts on es faran els projectes de cooperació endegats per Polinyà, Palau-solità i Plegamans, Sentmenat i Sant Llorenç Savall. (veure dossier de premsa).

També es va fer una visita al Barrio Sabadell, construït amb el suport de la ciutat després del pas de l'huracà Mitch. Allà, tots els alumnes de l'escola de la comunitat esperaven la delegació amb una emocionant rebuda: volien demostrar als sabadellencs i sabadellenques el bon us que fan de les instal•lacions i dels instruments de música que els van aportar i per això havien preparat un concert.

La delegació també es va poder reunir amb representants del Movimiento Comunal per tal de comentar el seguiment dels projectes que s'han fet fins ara a la ciutat de Matagalpa.

Imatge
L'alcaldessa i la regidora de Cooperació a l'escola de San Ramon a Nicaragua

Imatges relacionades

  • L'alcaldessa i la regidora de Cooperació han viatjat a San Ramón, Nicaragua

    L'alcaldessa i la regidora de Cooperació han viatjat a San Ramón, Nicaragua

Enllaços relacionats