Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 18 de febrer

Guia, premis i bonificacions fiscals en favor del consum responsable i de la reducció de residus

21 de setembre de 2009



Palau-solità i Plegamans és un dels primers municipis que inclou una reducció de taxes als comerços col·laboradors

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha fet arribar a totes les llars del municipi la Guia Pràctica de Reducció de Residus i Consum Responsable Puja't al carro!. La guia és un element molt rellevant de la campanya de prevenció de residus A Palau-solità i Plegamans reduïm els residus, engegada mesos enrere per la regidoria de Gestió Ambiental amb l'objectiu de garantir el dret dels consumidors a comprar sense generar residus i respectant el medi ambient.

 

La guia, editada per la regidoria de Gestió Ambiental de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la Fundació Prevenció de Residus i Consum Responsable, fa propostes senzilles per tal que consumidors i comerciants redueixin la producció de residus amb accions com l'ampliació o la introducció de l'oferta d'envasos retornables, la compra de productes a granel, la supressió de l'oferta gratuïta de bosses o safates de plàstic, o la venda de productes ecològics, entre moltes altres.

 

Abans de l'edició de la guia, educadors ambientals van visitar tots els comerços del municipi per presentar la campanya i plantejar la seva participació. En total, 59 establiments han signat el document d'adhesió a la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient (Xarxa Comerç Verd), comprometent-se a assumir mesures per garantir als seus clients la compra responsable. “La participació del comerç del municipi és cabdal, perquè dóna opcions a les persones conscienciades alhora que ajudarà les demés a entendre la problemàtica dels residus i la importància del consum responsable”, explica el regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa.

 

L'adhesió a la Xarxa suposa per als comerciants avantatges com publicitat i la bonificació del 10% de la taxa d'escombraries. Val a dir que l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha estat un dels primers consistoris de Catalunya en incloure aquesta reducció fiscal en favor de la campanya. De fet, en cada apartat de la guia Puja't al carro s'indica en quins comerços de Palau-solità i Plegamans es poden trobar productes ecològics i/o a granel, on es lliuren envasos reutilitzables o on podem comprar productes reciclats, per exemple.

 

A més, a partir d'avui, dilluns 21 de setembre, per cada compra feta de forma responsable (fent servir la bossa del pa, la carmanyola, el cabàs o carretó, escollint envasos retornables, comprant productes de neteja ecològics o a granel...) els comerços de la Xarxa Comerç Verd lliuraran un val de sorteig. Cada setmana se sortejaran 20 bosses plegables, 15 cabassos i 1 carretó. Els sortejos se celebraran setmanalment, els dimarts, del 29 de setembre al 20 d'octubre, a l'entrada de Can Cortès a les 13h del migdia, on tothom hi està convidat.

 

Aquestes accions es duen a terme després que l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, i la presidenta de la Fundació Prevenció de Residus i Consum Responsable, Mercè Girona, signessin un conveni de col·laboració. Amb el document, l'Ajuntament es va comprometre “a treballar braç a braç amb els agents implicats per reduir els residus i promoure el consum responsable”, va declarar l'Alcaldessa. Per la seva banda, Mercè Girona, va felicitar el consistori “per implicar-se tant i per engrescar els diversos agents a actuar contra aquesta problemàtica”.



Imatges relacionades

  • Carrer comercial a Palau-solità i Plegamans

    Carrer comercial a Palau-solità i Plegamans

  • Carrer comercial a Palau-solità i Plegamans

    Carrer comercial a Palau-solità i Plegamans

Documentació adjunta