Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

Sessió informativa sobre l'entrada en funcionament de la recollida d'escombraries porta a porta

22 de novembre de 2006Un centenar de veïns de Montjuïc i Can Duran de Palau-solità i Plegamans van assistir dimarts al vespre a Can Cortès a la primera xerrada informativa sobre l'entrada en funcionament de la recollida d'escombraries porta a porta el pròxim 11 de desembre en aquests dos barris de la vila. De fer, es començarà a aplicar en aquests dos barris el sistema porta a porta com a prova pilot per fer les correccions i millores que siguin necessàries per, posteriorment, estendre'l a la majoria de barris de Palau al llarg de 2007. La xerrada va comptar amb la presència del regidor de Medi Ambient, Miguel Molina, i dels tècnics encarregats de fer la posada en marxa d'aquest sistema que van donar les explicacions oportunes als veïns. A més, al final de l'acte es van repartir els cubells amb els quals els veïns podran fer la recollida selectiva dels seus residus, incloent-hi l'orgànica.

Per les característiques de la trama urbana de Palau no es podrà aplicar el sistema porta a porta a tot el municipi i, inicialment, hi haurà dues modalitats de recollida:

Porta a porta: Aquest sistema es començarà a implementar en una primera fase pilot a les urbanització de Can Duran i Montjuïc i també inclourà els grans generadors de residus orgànics de la vila (en concret, el sector de la restauració, bars, escoles Municipals, escola Bressols, forns i comerços de fruiteria ) i alguns equipaments municipals). La recollida serà diària (excepte el dimarts) durant tot l'any. A més, el sistema porta a porta també preveu la recollida de la poda a les llars del municipi quinzenalment.

A banda de la xerrada informativa que ja s'ha realitzat, les llars rebran informació personalitzada de com fer aquest procés i poder respondre a qualsevol dubte que es pugui generar.

Amb contenidors: La recollida amb contenidors s'aplicarà al centre del poble –a la zona compresa entre Can Maiol i la Riera de Caldes- incorporant contenidors marrons per a la recollida orgànica a les bateries de contenidors que ja existeixen actualment.

Les novetats i millores que s'incorporen per a aquest servei suposaran un cost per a l'Ajuntament que de 1.070.490 € anuals. Es preveu que aquest nou sistema incrementi la recollida de material reciclable sobre un 55% del que es recull en l'actualitat, que és del 25%.

Imatge
L'auditori de Can Cortès es va omplir per la xerrada

Imatges relacionades

  • Els cubells que es van lliurar als veïns

    Els cubells que es van lliurar als veïns