Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

El ple demana que no s'augmenti l'IVA

2 de novembre de 2009
Reclama que l'administració local no pagui aquest impost

L'anunci per part del Govern de l'Estat d'augmentar en dos punts l'IVA a partir del mes de juliol de 2010 i de forma permanent en el futur, ha provocat que l'equip de govern de Palau-solità i Plegamans hagi presentat una moció per demanar la supressió d'aquesta mesura. La moció va ser aprovada el passat dijous dia 29 d'octubre amb els vots a favor de CIU, ERC, PP i ICV-EuA i l'abstenció dels regidors del PSC.

La mesura que vol aplicar el govern de l'Estat, pot suposar una disminució del consum per part dels ciutadans, agreujant la crisi econòmica que es pateix en aquests moments. Així, segons el regidor Albert Font, “el fet que l'Ajuntament sigui considerat com un consumidor final, dóna com a resultat que no puguem deduir-nos l'IVA suportat, tant dels serveis, productes i obres que la nostra corporació local contracta. Font ha recordat també que “si fem el càlcul, prenent com a referència l'execució del segon semestre del pressupost del 2008, l'increment de la despesa per a l'Ajuntament, aplicant l'augment de l'IVA del 16% al 18% dóna un resultat d'aproximadament 90.000 euros”. Així, aquest augment de l'IVA comportarà un increment de la despesa corrent dels ajuntaments i una major dificultat per a realitzar inversions.

Així, amb la moció presentada, es vol demanar al Govern de l'Estat que no faci efectiu aquest augment de l'IVA que perjudica greument famílies, empreses i institucions locals i que el govern faci els tràmits necessaris per a que les administracions locals no paguin l'impost.

Des del consistori es recorda que la reclamació d'exempció ha estat una reivindicació històrica del municipalisme català.Imatges relacionades

  • Ple mes octubre

    Ple mes octubre