Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Nova Unitat de Proximitat de la Policia Local

10 de novembre de 2009El cos de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha creat una nova Unitat de Proximitat que ja està duent a terme la seva tasca als carrers del municipi. La Unitat de Proximitat s'ha posat en marxa amb un caporal i un agent, si bé es preveu que durant l'any 2010 arribi a estar formada per quatre policies.

 

La Unitat de Proximitat passarà la major part del seu temps transitant a peu pels carrers del municipi i tindrà com a tasca prioritària la de ser la interlocutora de la ciutadania amb l'administració local. Els agents estaran disposats a tractar qualsevol problema, dubte o qüestió. Així, per exemple, poden assessorar sobre la gestió de tràmits amb l'administració, informar sobre incidències a la via pública (com l'arranjament d'una vorera malmesa, la senyalització adequada d'una cruïlla...).

 

Els ciutadans podran distingir els membres d'aquesta unitat perquè a la seva uniformitat hi figurarà l'anagrama “Proximitat” per fer-los identificables amb més facilitat. A més, els agents de proximitat tindran una especial atenció a les relacions amb la comunitat i, en especial, amb determinats grups socials. Així, serà força freqüent que s'apropin a les escoles i centres educatius en les hores d'entrada i sortida d'alumnes o allà on es congregui la gent gran, i també que visitin els comerciants del municipi, per conèixer de primera mà les seves necessitats i assessorar-los en qüestions de seguretat o en altres aspectes.

 

La Unitat de Proximitat tindrà també com a missió la vigilància del compliment de l'ordenança municipal de civisme, i malgrat que entre les seves prioritats no hi serà la gestió del trànsit, també denunciaran les infraccions greus que observin en aquest sentit.Imatges relacionades

  • Els dos agents de Proximitat visiten un comerç del municipi

    Els dos agents de Proximitat visiten un comerç del municipi