Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 16 d'octubre

L'Ajuntament explica a veïns i comerciants el projecte de Vianants del centre

12 de novembre de 2009Els responsables de la regidoria d'Urbanisme i de la regidoria de Comerç, Turisme i Indústria han iniciat un cicle de trobades amb comerciants i veïns per tal d'explicar i avançar les característiques del projecte que ha de millorar i potenciar el centre del municipi.

Ahir dimecres es va produir una de les primeres trobades que va servir per posar en comú els punts de vista, suggeriments i inquietuds que tenen els comerciants i veïns.

Amb aquest nou projecte, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans vol impulsar el comerç i millorar la imatge del poble. Per fer-ho, és previst reurbanitzar els carrers i potenciar els espais i equipaments que estan situats en aquest indret. Així, per donar resposta a aquests objectius, es crearà una plataforma única en la secció de carrers, es donarà prioritat als vianants limitant el trànsit rodat. Tanmateix, és previst utilitzar el nombre mínim de materials al paviment, renovar les xarxes de serveis existents, soterrar les línies aèries de serveis i és rehubicar les activitats al carrer.

Per conèixer l'experiència que han tingut altres poblacions en la implantació d'aquest nou model d'espai públic d'ús preferent per a vianants, l'Ajuntament organitzarà visites a diferents municipis on s'han establert satisfactòriament aquest tipus de zones. Després de la implantació d'aquest nou model, molts municipis han experimentat millores considerables per als comerços i d'espai de relació ciutadana.

És previst que els treballs de millora i reconstrucció del centre del municipi s'iniciïn a finals de gener i tinguin una durada de d'aproximadament sis mesos. La creació de la Zona de Vianants compta amb un pressupost d'1.153.989,88€. La qualitat del projecte elaborat pels tècnics de l'Ajuntament ha propiciat la concessió de subvencions de tres entitats diferents per reunir aquesta suma. La Xarxa de la Diputació de Barcelona aportarà 200.000€; la Unió Europea concedeix 310.541,58€ a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER); i la Generalitat de Catalunya atorga 280.000€ mitjançant el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). L'Ajuntament satisfarà amb fons propis els 363.448,30€ restants.

Veïns, comerciants i Ajuntament s'han emplaçat a continuar les converses per acabar de fer aportacions i suggeriments al projecte.Imatges relacionades

 • Vianitzaci  -ajuntament

  Vianitzaci -ajuntament

 • 091112 peatonalitzacio

  091112 peatonalitzacio

 • 091112 peatonalitzacio anselm clave

  091112 peatonalitzacio anselm clave

 • Vianitzaci  - esglesia

  Vianitzaci - esglesia