Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

Bona participació en el primer Mercat d'Intercanvi

24 de novembre de 2009El dissabte 21 de novembre va tenir lloc el primer Mercat d'Intercanvi que s'ha celebrat a Palau-solità i Plegamans. Tant els organitzadors com els tècnics de la Fundació per a la Prevenció de Residus han valorat com a molt positiva aquesta primera experiència. Diverses persones van muntar un total de 9 paradetes amb els objectes que volien intercanviar, si bé moltes altres persones s'hi van acostar amb uns pocs objectes per mirar d'intercanviar-los, i d'altres van interessar-se per la iniciativa per tal de participar-hi en properes edicions.

 

“Hem complert sobradament l'objectiu d'aquesta primera edició, que era donar a conèixer la iniciativa i començar a crear una xarxa de persones al voltant d'aquesta experiència d'intercanviar objectes, sense utilitzar diners”, explica el regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa. I és que es va assolir un bon nivell d'intercanvi d'objectes entre els participants i es van recollir dades de moltes persones interessades en la iniciativa.

 

El Mercat d'Intercanvi és un espai cívic on es poden intercanviar objectes que són encara útils i que s'ofereixen per si poden fer servei a d'altres persones en lloc d'esdevenir residus. Amb l'intercanvi d'objectes es fa realitat el comerç sense diners, recuperant una forma oblidada d'economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials. Les úniques condicions és que siguin objectes fàcilment transportables, que estiguin en bon estat i que cadascú negociï amb l'interessat per quin altre objecte l'intercanvia sense que els diners prenguin part en el tracte.Imatges relacionades

  • 091124 mercatintercanvi01

    091124 mercatintercanvi01

  • 091124 mercatintercanvi02

    091124 mercatintercanvi02