Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 22 de setembre

Prejudicis contra els seropositius? Què en penseu?

5 de gener de 2010Una noticia d'un dels diaris més venuts de tirada nacional revelava, segons un estudi de la Societat Espanyola Interdisciplinària de la SIDA (SEISIDA), que un 15% dels enquestats creu que els infectats haurien d'estar separats en els llocs públics i un 18% defensa que els noms de les persones seropositives haurien de ser publicades en una llista. I això no és tot, més del 37% canviaria d'escola al seu fill si hi hagués un portador del virus a la mateixa classe.

Aquestes dades ens demostren que tot i les nombroses campanyes de sensibilització que es duen a terme al nostre país, gran part de la població encara té prejudicis en contra dels malalts de SIDA.


Durant la festa major de Palau-solità i Plegamans del 2009, es va dur a terme al Chill-Out de l'Espai Jove Escorxador un seguit d'enquestes sobre consum de drogues, sexualitat i altres temes de salut amb l'objectiu d'avaluar la percepció que tenen els joves en aquest àmbit. Els resultats van ser bastant animadors, ja que per una part els joves van demostrar conèixer bastant bé les principals vies de transmissió del virus del VIH: de la mare al fetus, la sang, el flux vaginal o el semen. Tanmateix, encara vam trobar alguns tòpics erronis sobre la transmissió del VIH com poden ser el fet de fer-se un petó profund a la boca, utilitzar banys públics, banyar-se en una piscina o compartir la mateixa aula. Tots els estudis i campanyes que s'han fet sobre la SIDA demostren que la interacció social no és en absolut una via de contagi, però tot i així encara hi ha gent que pensa el contrari.


Segons la coordinadora de l'estudi sobre el qual s'ha escrit la noticia que abans presentàvem, qui sap més sobre el tema són els joves però el problema és que “no hi ha suficient” educació sexual.


¿Creieu que el problema és que no hi ha suficient educació sexual? ¿Com penseu que es podria acabar amb els tòpics? En general, ¿què en penseu dels prejudicis que encara avui té un percentatge bastant elevat de la població?

Doneu-vos la vostra opinió!