Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

Es reobren pous en previsió de sequeres

19 de gener de 2010En previsió de possibles restriccions d'aigua en èpoques de sequera, la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans està treballant des d'aquest gener en l'obertura d'antics pous que fa anys que no s'utilitzen. Si l'estat dels pous és correcte, es faran les anàlisis pertinents per determinar la qualitat de l'aigua, s'instal•larà un equipament de bombeig i s'arranjaran per al reg i altres usos que permetin estalviar aigua de la xarxa potable.

Els primers pous que s'estan inspeccionant són el de la plaça Onze de Setembre (al costat de la Casa Consistorial) i el de la Masia de Can Falguera. “La sequera s'ha de solucionar quan plou, no quan ja estem en situació d'alerta”, raona el regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Abel Julien, en defensa de mesures preventives com aquesta.

Existeix la possibilitat de tornar a aprofitar antics pous perquè Palau-solità i Plegamans es troba sobre un aqüífer capaç de proporcionar molta aigua que en la seva major part és potable. De moment, però, els nous pous no es connectaran a la xarxa de distribució domèstica sinó que s'utilitzaran com a mesura d'estalvi.


Imatges relacionades

  • Facana Ajuntament

    Facana Ajuntament