Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

La xerrada sobre el sistema solar congrega un nombrós públic infantil i familiar

25 de gener de 2010
El passat divendres 22 de gener, la regidoria de Medi Natural de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va organitzar la xerrada “Un viatge pel sistema solar en 3D” càrrec de l'astrònom Joan Pujol. Més d'una vuitantena de persones van assistir a l'acte on es va instruir sobre aspectes molt interessants del nostre entorn astronòmic més immediat.

“La xerrada va comptar amb un gran nombre de públic infantil, gràcies a l'espectacularitat de les imatges projectades en 3D” explica el regidor de Medi Natural Abel Julien. L'astrònom Joan Pujol, va explicar la relació entre els planetes del sistema solar i la seva estrella (el sol), les peculiars característiques de la lluna, a més de donar informació sobre altres planetes del sistema solar. De forma molt amena i demostrant unes excel·lents dots comunicatives, Joan Pujol va parlar també d'astronautes, robots espacials, sondes estel·lars i coets, finalitzant la xerrada amb espectaculars imatges en 3D d'un entorn que coneixem força millor que l'espai exterior: la terra.

En la xerrada es va posar de manifest la importància de l'aigua en els seus tres estats possibles –sòlid, líquid i gasós- per propiciar la presència de vida en un planeta. Malgrat la presència de traces d'aigua en el nostre sistema solar (mol·lècules a la lluna i gel a mart) només s'han trobat condicions apropiades per la vida en un planeta que es troba a uns 9 anys llum.


Joan Pujol, treballa al Centre d'Observació de l'Univers, situat a l'observatori d'Àger (La Noguera) i desenvolupa la seva activitat divulgativa a través de la seva empresa, Univers Quark, que compta amb una dilatada experiència en presentacions, xerrades, sortides nocturnes i tot un conjunt d'activitats relacionades amb l'observació astronòmica.

Imatges relacionades

  • XErrada sistema solar

    XErrada sistema solar