Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

L'estat d'ànim condiciona les nostres compres

5 de febrer de 2010El passat dimecres 3 de febrer més de 40 persones van assistir a la xerrada col·loqui organitzada per l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i que tenia com a objectiu parlar del consum a la nostra societat, l'economia familiar i els consells per un bon estalvi.

Rosario Arcas Marti, Cap de la Secció de Formació i Educació de l'Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Generalitat de Catalunya va ser l'encarregada de dur a terme la xerrada col·loqui que va comptar amb una gran participació del públic assistent. Es va parlar del tipus de consumidors i les principals formes de consumir. “Consumim el què necessitem o el què volem?. Consum i emocions van de la mà i en funció del nostre estat emocional podem comprar més o menys” apuntava Arcas. D'aquest manera, s'aconsellava que si estem deprimits o massa eufòrics, siguem conscients que ens afectarà al comprar, doncs tindrem més impulsos. Al llarg de la xerrada també es va parlar de les estratègies que utilitzen els supermercats per tal que comprem aquells productes que no són de primera necessitat. Per aquest motiu, es va apuntar que és molt important que quan anem a comprar, tinguem molt clar quins són els productes que realment necessitem.

Entre altres consells, la ponent va destacar la importància de gestionar el nostre pressupost i revisar tots aquells contractes que tenim i que no recordem renegociar com poden ser: telèfon, llum, gas, assegurances, etc... En definitiva, fer un correcte ús dels electrodomèstics, així com també fer ús dels dispositius d'estalvi d'aigua. Amb aquests petits canvis podrem canviar els nostres hàbits de compra. La clau està en ser un consumidor conscient, format i informat:

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor valora molt positivament la trobada i ja està plantejant dur a terme un nou ponent per tractar temes relacionats amb les bones pràctiques del consum.Imatges relacionades

  • xerrada omic

    xerrada omic