Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 14 d'agost

L'Ajuntament convoca la ciutadania per explicar el programa participatiu del nou POUM

17 de febrer de 2010L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va iniciar ahir al vespre una sèrie de trobades participatives amb la ciutadania que serviran per explicar en quin estat es troba el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que els tècnics municipals tot just estan enllestint. “El document ja està prou madur i cal que la ciutadania el pugui conèixer i dir-hi la seva”, relatava el regidor d'Urbanisme, Josep M. Serraviñals, en l'acte celebrat ahir a la Sala Polivalent per explicar el procés d'exposició i de participació ciutadana a què se sotmetrà el document des d'ara i durant un parell de mesos. Durant aquest temps i en paral·lel al procés participatiu, l'equip govern té previst dur a terme una ronda de contactes amb els diferents grups municipals per exposar el document.

Segons el regidor aquest procés és la continuació del que es va endegar el 2005. “El POUM, s'ha elaborat en base a la voluntat que va expressar la ciutadania en el procés participatiu que es va dur a terme al 2005”. “A més, incorpora les al·legacions que els ciutadans i ciutadanes van presentar en la passada legislatura, quan l'anterior equip de govern va intentar aprovar el POUM sense èxit”, va afegir el regidor. Ara, el document del programa de participació del POUM ha de ser aprovat pel Ple Municipal.

No obstant això ahir a la nit es va explicar que “les jornades serviran també per explicar el nou POUM i acotar, matisar i concretar aspectes segons el que expressi la ciutadania”, especificava el regidor. Un cop s'expliqui el nou POUM i s'incorporin variacions segons l'opinió ciutadana, l'equip de govern té previst fer la seva aprovació inicial. Tot seguit, se sotmetrà a exposició pública per recollir noves al·legacions ciutadanes abans d'aprovar-lo de forma provisional i trametre'l a la Generalitat de Catalunya”, va detallar Josep M. Serraviñals.

Per la seva banda, el regidor de Medi Natural, Abel Julien, va detallar quins són els trets bàsics de l'ISA (Informe de Sostenibilitat Ambiental) del nou POUM, on es contemplen aspectes com la innundabilitat, els recursos naturals o un estudi geològic que té en compte la falla existent a una part del territori de Palau-solità i Plegamans.

Refer el POUM de 2007

L'acte va comptar amb la presència de l'arquitecte redactor del nou POUM, Santi Bertran, qui va explicar la feina que s'ha fet des de l'Oficina Tècnica de l'Ajuntament fins arribar al punt actual. “Al 2008 vam haver de tornar a començar i refer el POUM que finalment no es va arribar a aprovar perquè vam detectar qüestions que no resolia l'antic document i que haguessin provocat serioses problemàtiques a l'hora de gestionar-lo en el dia a dia”, ha explicat Bertran, qui ha conclòs: “És preferible un document ben elaborat, curós en el detall i amb el consens de tots, que solucioni els possibles problemes, encara que això hagi comportat un retard en el calendari previst”.

Bertran ha detallat els principals canvis del nou POUM respecte al projecte que es volia aprovar al 2007, en relació a les importants problemàtiques de gestió urbanística no resoltes, així com les mancances que presentava l'anterior redacció i que aquestes millores que s'han introduït solucionen:

a) L'anterior POUM estava redactat sobre una base topogràfica antiga. El nou POUM s'ha fet de nou utilitzant una base topogràfica més actualitzada i ajustada a la realitat.

b) La reducció en el nou document d'afectacions innecessàries de les parcel·les. “S'han redibuixat les línies de carrer que en l'anterior projecte de POUM no s'ajustaven a la realitat i que haurien suposat retallar un gran nombre de parcel·les”.

c) La sistematització segons les directrius de la Generalitat de Catalunya del document del POUM.

d) L'actualització del document del POUM en base a la legislació vigent.

e) La incorporació i utilització del plànol de pendents de la Generalitat de Catalunya en el nou POUM.

f) La incorporació i utilització en el document dels diferents estudis d'inundabilitat en les diferents propostes d'ordenació del territori.

g) La incorporació en el document del POUM de les prescripcions necessàries per tal d'evitar els riscos que comporta la falla existent al municipi.

h) La determinació de solucions en el nou document del POUM, per tal d'evitar expropiacions innecessàries.

i) La determinació de solucions per els diferents barris, en funció de la seva problemàtica gestió urbanística.

j) La determinació en el document del POUM de solucions acords als Projectes d'Urbanització i Projectes de Reparcel·lació aprovats o en tràmit.

k) L'ordenació detallada dels nous desenvolupaments urbanístics del municipi.

l) La redacció dels diferents documents que s'han realitzat en el procés de tramitació del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, el qual podia i pot afectar negativament al document del POUM.Imatges relacionades

  • 100217 poum 1asessio public

    100217 poum 1asessio public

  • 100217 poum 1asessio taula

    100217 poum 1asessio taula