Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

Amb els ulls a les pantalles

19 de febrer de 2010“Joves on line”. Així és com defineix els joves catalans l'Agència Catalana de Consum (ACC). I no exageren, ja que segons un estudi d'aquest mateix organisme, gairebé un 97% dels adolescents de Catalunya disposen d'ordinador personal amb accés a Internet. Una xifra no gaire alarmant si no fos per l'ús que se'n fa d'aquests ordinadors i de la seva connexió a Internet. Aquest estudi ens permet veure la importància de les xarxes socials en l'àmbit espanyol, on plataformes com Tuenti, Messenger, Youtube o Facebook, en aquest mateix ordre, són les més visitades en les diferents Comunitats Autònomes.  D'aquest percentatge, només l'1,3% utilitza la xarxa per buscar notícies i informar-se, una porció força insignificant tenint en compte la gran quantitat de joves que s'hi connecten diàriament.

Una altra dada important respecte a l'ús de les Tecnologies de la Informació i  la Comunicació (TIC) per part dels joves catalans és l'ús del mòbil. L'ACC ens revela que quasi el 93% dels estudiants d'ESO disposen de telèfon particular i que, a més, cada vegada ho fan des d'edats menors. La mitjana actual està en 10 anys quan es compra el primer mòbil i en 8 anys el primer ordinador.

No cal negar, per tant, que cada cop més les noves generacions són més precoces pel que fa al contacte amb les TIC, ja que enviar sms digitals, descarregar-se música o interactuar amb els amics a través de les pantalles són accions totalment comunes i acceptades en la vida quotidiana dels adolescents. I tu, que penses d'això? Fes-nos-ho saber escrivint-nos a joventut@palauplegamans.cat