Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 26 de setembre

Jordi Sargatal parla sobre la convivència entre fauna i humans

3 de març de 2010Jordi Sargatal, qui havia estat director del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i de la Fundació Territori i Paisatge, va dissertar divendres passat sobre les espècies animals que s'havien extingit o havien incrementat les seves poblacions com a resultat de l'activitat humana.

 

Va explicar el cas del cèrvol, el cabirol, el llop, els esplugabous i el trencalòs, entre molts altres, per descriure com alguns animals s'havien extingit completament per culpa de l'acció humana però que després s'havien recuperat també gràcies precisament a l'actuació de l'home, reintroduint-los i protegint els seus hàbitats. En l'exposició del prestigiós ornitòleg es va fer palesa l'enorme adaptabilitat de molts animals, fins i tot d'alguns que suposàvem tremendament esquerps i evasius.

 

En acabar l'acte, el regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Abel Julien, comentava que el Parc de l'Hostal del Fum era un extraordinari exemple del que havia exposat Jordi Sargatal. “El parc s'ha convertit en un punt calent que atrau ornitòlegs per observar una fauna ornitològica de primera qualitat. El que molts visitants no saben és que estan al damunt d'un immens abocador d'escombraries que va ser restaurat a finals dels anys 80”, deia Julien.Imatges relacionades

  • Jordi Sargatal, a l'Auditori de la Masia de Can Cortès

    Jordi Sargatal, a l'Auditori de la Masia de Can Cortès