Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

Allau de voluntaris per a conèixer i reduir el seu consum energètic

4 de març de 2010Un total de 65 llars palauenques ja participen com a voluntàries en una prova pilot que serveix per conèixer el consum elèctric i detectar com reduir-lo; una experiència que a més serveix com a instrument educatiu per a tota la família. “Pretenem convocar noves edicions d'aquesta iniciativa donat que s'ha superat la previsió de voluntaris i hi ha hagut gent interessada que s'ha quedat fora”, explica el regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa. Aquesta experiència està dirigida per Joan Carreras, estudiant de Ciències Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que utilitzarà els resultats de la prova per fer el treball de final de carrera.

 

L'experiència consisteix en la instal·lació d'un Comptador Instantani d'Electricitat (CIE) a les llars que hi participen. La prova té una durada de 5 mesos, de març a juliol de 2010, si bé els CIE es cediran fins al mes de setembre. El CIE és com un rellotge que en lloc de marcar les hores indica el consum elèctric a l'instant, sense necessitar connexions per cable. Ara que ja estan instal·lats, els participants només han de controlar el consum que marca el CIE i intentar reduir-lo estalviant energia i, de retruc, diners. Carreras realitzarà un total de tres visites a totes les llars participants. En la primera comprova la correcta instal·lació i funcionament del CIE, mentre que les altres dues li serviran per recollir les dades que seran la base de l'estudi que presentarà a la UAB. Aquesta prova està organitzada per la regidoria de Gestió Ambiental amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i d'Efergy Technologies.

 

“L'Ajuntament se sent molt orgullós d'haver organitzat la posada en marxa del projecte i del fet que tants palauencs i palauenques s'hi hagin interessat”, relata el regidor. “Aquesta iniciativa s'emmarca dins la política ambiental que ha engegat el consistori en favor de la sostenibilitat, com la recollida d'escombraries porta a porta que tant ha fet augmentar els índexs de reciclatge, les campanyes i accions per a la reducció de residus i en favor del consum responsable i altres accions que creiem que ajuden a canviar hàbits”, contextualitza Costa.Imatges relacionades

  • Reunió celebrada el 17 de febrer amb persones interessades en participar-hi

    Reunió celebrada el 17 de febrer amb persones interessades en participar-hi