Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 20 de setembre

Trobada amb els mitjans de comunicació de la comarca

15 de desembre de 2006Discurs de l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, en el tradicional dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació locals, comarcals i corresponsals de la premsa de Barcelona.

DINAR DE NADAL
14 DE DESEMBRE DE 2006

En arribar aquestes dates nadalenques, permeteu-me, en nom propi i en el de la corporació municipal que presideixo, que us desitgi de tot cor el millor per a aquestes festes i un 2007 ple de salut i treball.

A mig any de que s'esgoti el mandat, es gairebé obligat fer una mica de balanç, però més que un recordatori, el que vull destacar per sobre de tot són les prioritats i projectes que hem portat a terme, que tenim encarrilats o que volem fer realitat.

Quines són les prioritats de l'Ajuntament en aquest moment?

Aquest està sent un mandat especialment positiu pel que fa a la posada en marxa i encarrilament de grans projectes pel municipi i pràcticament estem acomplint els compromisos assumits per l'equip de govern.

Cal tenir en compte la importància d'algun d'aquests projectes:

1. Millora de l'accés de la Variant al terme de Palau i al polígon Urvasa, obres que començaran a primers de l'any que ve.

2. Un nou CAP

3. Una nova biblioteca

4. Millora del CEIP Palau

5. Acabar el camp de futbol amb nous vestidors i nous accessos

6. L'equipament jove L'Escorxador que inaugurarem aquesta primavera

7. Futura piscina coberta municipal

8. Aprovació inicial del Pla General

Tant l'any 2005 com el 2006 han estat crucials dins de la perspectiva urbanística per Palau-solità i Plegamans perquè hem treballat la revisió Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, un pla que s'ha de dir que ha anat acompanyat d'un procés participatiu molt intens per part de les entitats i la ciutadania de Palau.

És evident que el POUM servirà per delimitar un creixement estructurat, ordenat i respectuós amb els valors del nostre entorn i de la nostra història de cara als pròxims 15 o 20 anys.

I què diu aquest POUM?

Limitació d'alçades als habitatges per evitar massificacions
Potenciar una zona centre per vianants i comercialment potent

Pel que fa a la xarxa viària millorar la interconnexió dels barris i amb el centre

Transport públic interurbà

De fet, el POUM es pot considerar un punt d'inflexió en la política urbanística de Palau

Crec que les millores urbanístiques i socials han anat molt en paral•lel al nostre poble, sobretot perquè és evident que l'esforç d'urbanitzar els barris en aquests 10 anys i guanyar espai públic dins del municipi enfront l'espai privat suposa una gran millora social.

Els palauencs i palauenques hem realitzat un gran esforç en els darrers 10 anys.

El salt endavant que ha donat el nostre poble ha estat tant espectacular que ara potser ens costa fins i tot recordar que només fa 10 anys

ni tant sols estava canalitzada la Riera,

no teníem la Variant,

no teníem el pont de Can Cladellas

no teníem el Pavelló Maria Víctor,

O no teníem el CEIP Palau

Ara hem treballat de valent per garantir un futur encara millor per Palau amb la redacció del nou POUM, un document que servirà de carta de navegació amb dos objectius marcadament progressistes: millorar la qualitat de vida i promoure la cohesió social. Amb el POUM s'aposta per una vila moderna:

Amb serveis i equipaments

sense el creixement dispers i desordenat

creant un nucli central entre la riera de Caldes i l'Avinguda Catalunya (antiga carretera)

consolidant la millora de comunicacions dels barris entre ells i amb el centre.

Fent pisos socials. Al gener donarem les claus de 29 pisos de lloguer per joves del poble que s'han fet a Palau. Aquesta política tindrà més fruits l'any que ve perquè ja estem treballant per fer noves promocions.

Evidentment, tot això s'ha de fer amb capacitat d'inversió i voluntat política.

En aquest sentit, vull destacar la importància dels nous equipaments previstos que posaran el nostre municipi en un gran nivell

Com a equipaments essencials de cara als pròxims anys vull destacar la necessitat de fer una nova escola, un nou institut i també una nova escola bressol.

Però a nivell més immediat ja estem construint un equipament per a joves a l'antic escorxador municipal.

Properament tindrem els projectes del nou CAP, de la nova biblioteca i de la piscina coberta.

El cas del nou CAP em satisfà molt personalment. Tindrem un edifici totalment nou que esdevindrà Àrea Bàsica de Salut, el que signfica la possibilitat de tenir urgències les 24 hores del dia i no dependre de l'ambulatori de Santa Perpètua o del Taulí i evitarem molts desplaçaments dels nostres veïns i veïnes. Evidentment, estem molts satisfets per això ja que es tracta d'una reivindicació històrica.

Aquesta operació, a més, ens permetrà guanyar temps i estalviar diners per tirar endavant la futura biblioteca ja que s'aprofitarà l'espai que acull avui el CAP.

En aquesta línia, ara estem treballant perquè Palau tingui un servei de rehabilitació ambulatòria que ara es fa a Sabadell perquè sobretot la gent amb dificultats per desplaçar-se no ho hagi de fer.

Moltes gràcies i si teniu alguna pregunta, tant els regidors com les regidores presents com jo mateixa us atendrem.

Teresa Padrós i Casañas
Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans

Imatge
Imatge de la trobada amb els mitjans informatius