Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 14 d'agost

Dilluns s'inaugura la I Setmana de la Mobilitat, segura i sostenible

12 de març de 2010STOP Accidents i la Policia Local del municipi organitzen unes jornades on l'educació viària, les víctimes, la prevenció i el medi ambient tindran el protagonisme

 

Amb el lema Te la jugaràs? Darrera de cada víctima n'hi ha moltes d'altres, l'Associació STOP Accidents i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans organitzen entre el 15 i el 19 de març la Primera Setmana de la Mobilitat. La inauguració, que tindrà lloc dilluns 15 de març a les 10h a la Masia de Can Cortès, comptarà amb la presència de Josep Pérez Moya, director del Servei Català de Trànsit; Ana María Campo, presidenta de STOP Accidents; i Mercè Pla, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, entre altres personalitats.

 

Professionals i públic en general

STOP Accidents i la Policia Local del municipi vallesà han tancat un programa adreçat a tècnics, professionals, responsables d'entitats i d'administracions públiques, i també al públic en general. “L'objectiu principal de la Setmana és establir un punt de trobada per als professionals que treballen per fer que la mobilitat sigui més segura i més sostenible”, destaca el regidor de Governació de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Jaume Oliveras.

 

Les víctimes d'accident de trànsit tindran també un protagonisme especial. “S'hi explicaran les experiències de moltes víctimes d'accidents, fent visibles les seves necessitats i reivindicacions i per demanar un canvi cultural en favor de la prevenció i la responsabilitat”, relata Ana Maria Campo, Presidenta d'Honor de STOP Accidents. I precisament per això, la Setmana conté activitats obertes a tots els públics. “Volem arribar a tothom i conscienciar la ciutadania del fet que una mobilitat més segura i més sostenible és cosa de tots”, afegeix l'Alcaldessa del municipi, Mercè Pla.

 

 

Dels organitzadors

La Policia Local de Palau-solità i Plegamans compta amb una Unitat de Mobilitat Segura que duu a terme un ambiciós programa formatiu de seguretat viària que ha estat reconegut com a pràctica a seguir a nivell català (Xarxa Mobal de la Diputació de Barcelona) i europeu (ELTIS / ERSCHARTER). La Unitat realitza un programa formatiu amb uns 2.400 estudiants dels centres educatius de primària i secundària del municipi i amb edats que van dels 6 als 16 anys.

 

 

STOP Accidents és una ONG que ha estat reconeguda d'utilitat pública (ASSOCIACIÓ D'AJUDA I ORIENTACIÓ A AFECTATS PER ACCIDENTES DE TRÀNSIT) i fundada per familiars i amics de víctimes d'accidents de trànsit amb l'objectiu de conscienciar l'opinió pública, i la classe política i judicial, per lluitar contra la violència vial. Està compromesa amb les víctimes, proporcionat-los ajuda psicosocial i jurídica. STOP Accidents té com a missió el canvi cultural sobre la seguretat viària i els accidents de trànsit, impulsant actuacions per aconseguir una mobilitat sostenible i segura, treballant des del foment de la prevenció. La funció de STOP Accidents està molt valorada en tot l'Estat, on s'ha erigit com a interlocutora amb les administracions en tots els temes que afecten a la seguretat viària.Imatges relacionades

  • Cartell de la Setmana

    Cartell de la Setmana

Documentació adjunta