Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 19 d'agost

Les dones i el VIH/SIDA

17 de març de 2010No podem negar que són nombroses les campanyes i la informació que ens arriba sobre mètodes anticonceptius i preventius: la píndola, l'anell vaginal, el preservatiu masculí, el preservatiu femení, el DIU etc. Com sabeu, hi ha mètodes de barrera, hormonals, naturals...

Abans que us atabaleu per l'excés d'informació o us avorriu per la repetició exhaustiva d'un tema que ja coneixeu com el palmell de la mà, us recordem que teniu al vostre abast professionals i serveis que assessoren la població sobre l'ús dels anticonceptius, els aspectes positius i negatius de cadascú d'ells i l'elecció del millor mètode per les seves necessitats. Per als que domineu aquest tema, perfecte! Segurament preneu les mesures necessàries pel que fa a la prevenció d'embarassos indesitjats o el contagi per una ITS.

Tot i així, les estadístiques i els estudis apunten que encara hi ha molta cosa per fer. Ni totes les persones prenen precaucions i practiquen sexe segur. Per això, l'ONUSIDA (Programa de l'ONU contra el SIDA) ha posat en marxa aquest mes una campanya adreçada a les dones amb edat fèrtil (entre 15 i 49 anys) amb l'objectiu de per prevenir el contagi pel VIH. El programa tindrà una durada de cinc anys i treballarà per “abordar la problemàtica de les dones, les nenes, la igualtat de gènere i el VIH”

I per què centrar les atencions a les dones, si tothom que sigui sexualment actiu pot infectar-se pel VIH o altres infeccions de transmissió sexual? Segons els estudis de l'ONUSIDA, la proporció de dones infectades pel VIH ha pujat en diverses regions del món als darrers 10 anys. Una altre dada important: es calcula que entre un 25% i 30% de la població infectada amb el virus de la SIDA ignora que ho està. Pensem-ne!


(Per Àlex dos Anjos)Imatges relacionades

  • (Imatge extreta del Banc d'Imatges i So del Ministeri d'Educació)

    (Imatge extreta del Banc d'Imatges i So del Ministeri d'Educació)

Enllaços relacionats