Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

L'OMIC assessora sobre l'apagada de TV analògica i sobre la TDT

30 de març de 2010El 30 de març s'acaben les emissions en senyal analògica a Palau-solità i Plegamans

 

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) recorda que els usuaris que no rebin bé el senyal de Televisió Digital Terrestre (TDT), o no vegin bé algun dels canals, primer han de comprovar que han adaptat l'antena i que disposen d'un televisor amb tecnologia digital o amb un descodificador digital. Si això és correcte, es recomana esbrinar si el problema només afecta a un domicili en concret o bé si els veïns de l'edifici o del barri també el pateixen. Des de l'Ajuntament també es demana a la ciutadania que comuniqui aquests possibles problemes a l'OMIC, ja que així s'identificarien possibles zones d'ombra al municipi, si és el cas, i el consistori podria actuar en conseqüència.

 

Igualment, si l'antena i el televisor estan ben adaptats i per tant el problema ve donat per una deficient emissió del senyal de TDT, cal comunicar-ho a un instal·lador registrat. Són els únics interlocutors que el govern estatal i la Generalitat de Catalunya consideren vàlids per revisar la qualitat de l'emissió del senyal de TDT en un territori determinat. D'altra banda, l'OMIC recorda que es poden sol·licitar ajudes al ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç per adquirir un descodificador del senyal digital per a les televisions de tecnologia analògica. S'atorguen a majors de 65 anys i a persones sordes o invidents, sempre que compleixin els requisits marcats per accedir a l'ajuda.

 

Aquestes i altres recomanacions es van fer el 19 de març, en la xerrada que l'OMIC va organitzar a la Masia de Can Cortès i que va anar a càrrec de M. Jesús Cayuelas, tècnica de consum i col·laboradora de la Diputació de Barcelona. En la xerrada es va explicar què és la TDT, què s'ha de fer per veure-la, els canals que es poden veure amb la TDT, les noves possibilitats que ofereix aquesta tecnologia, la cobertura que hi ha al municipi, els agents TDT (instal·ladors registrats) de Palau-solità i Plegamans... Van acudir a la sessió una quinzena de persones, que van exposar els seus dubtes i les seves consideracions al final de la xerrada.

 

Els instal·ladors registrats de Palau-solità i Plegamans, que asseguren les garanties i que compten amb la certificació del ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya són:

 

- Electricitat Masó SL

Av. Catalunya, 215. Tel.: 938648254. Email: botiga@e-maso.com

 

- Instal·lacions Palau

C. Migdia, 44. Tel.: 938645858. Email: instalacions_palau@hotmail.com

 

- Vimedel SCP

C. Til·lers, 2. Tel.: 938644502. Email: vimedel@hotmail.com

 

**Més informació a:

- OMIC (Oficina Municipal d'Informació al Consumidor)

Tel.: 93.864.80.56 / Email: omic@palauplegamans.cat

 

- Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació

Tel.: 012 / www.tdt.cat

 

- Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç

Tel.: 902.2010.04 / www.televisiondigital.esImatges relacionades

  • Xerrada celebrada el 19 de març

    Xerrada celebrada el 19 de març

Enllaços relacionats