Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Campanya per prevenir possibles incendis forestals

9 de juny de 2006A banda de la prohibició de fer foc durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre, a tots els terrenys forestals del terme municipal de Palau i la franja de 500 metres que els envolta, l'Ajuntament pren cada any tota una sèrie de mesures que persegueixen prevenir possibles incendis forestals o actuar de manera immediata en la seva extinció. En aquest últim cas, les regidores de Medi Ambient i Governació de l'Ajuntament disposen del Pla d'Actuació Municipal en cas d'incendi forestal. El Pla serveix per reforçar la vigilància a les zones que presenten un risc més elevat de patir incendis en una temporada que, com en anys passats, serà especialment dura degut a les altes temperatures que es preveuen. Una de les zones en les quals s'extremarà la vigilància serà el rodal de Palau.

El Pla implica tant els efectius de l'Ajuntament, com els Bombers de la Generalitat, el Cos d'Agents Rurals i el Govern català, que portaran a terme una vigilància coordinada. Es tracta de garantir un accés ràpid al focus de l'incendi i permetre una actuació eficaç i àgil. Per fer-ho, s'han netejat i senyalitzat els camins perquè els camions de bombers hi puguin circular. També s'han localitzat els punts d'abastament d'aigua per als camions i els mitjans aeris. El Pla d'Actuació Municipal també estableix com distribuir la informació entre els ciutadans, com cal dur a terme l'evacuació dels possibles afectats per un incendi i com s'ha de coordinar la seva extinció.

Pel que fa a la pròpia prevenció d'incendis, l'Ajuntament, conjuntament amb la Diputació i l'Agrupació de defensa Forestal Local (ADF) treballa en diversos fronts:

 Construcció i manteniment de franges de seguretat perimetral i de baixa combustibilitat de 25 metres al voltant de les urbanitzacions que sumen gairebé 20 hectàries

 Arranjament i manteniment de camins forestals (xarxa viària bàsica de prevenció d'incendis forestals).

 Arranjament i manteniment de basses i dipòsits, instal•lació d‘hidrants (xarxa de punts d'aigua).

 Neteja i clausura d'abocadors incontrolats de les zones forestals del municipi.L'import total de les actuacions de prevenció d'incendis representen un total de 48.532 € dels quals s'han sol•licitat subvencions a la Diputació i a la Generalitat per valor de 38.584,32 €

A banda d'aquestes actuacions, l'Ajuntament realitza el manteniment de les zones verdes, d'equipaments i marges de la xarxa viària i dels carrers de les urbanitzacions de tot el municipi. Cal tenir en compte que Palau té 44,74 hectàries de zones verdes. El cost previst d'aquesta actuació el 2006 és de 67.000€.

Finalment cap subratllar que la Diputació de Barcelona en col•laboració amb l'Ajuntament i les ADF locals, desenvolupa el Pla de Vigilància Complementària contra incendis forestals.

Imatge
Franja de seguretat en una zona de bosc al terme de Palau

Imatges relacionades

  • Franja de seguretat en una zona de bosc al terme de Palau

    Franja de seguretat en una zona de bosc al terme de Palau