Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 15 de novembre

Marta Pessarrodona, Conxa Ibáñez i Josep M. Cadena inauguren l'exposició de pintura i poesia

29 de març de 2010La mostra romandrà a la Masia de Can Cortès fins al 17 d'abril

 

La poetessa i narradora Marta Pessarrodona va presentar junt amb la pintora Conxa Ibáñez la mostra de pintura i poesia, que combina quadres d'Ibáñez amb lírica de Pessarrodona. La poetessa va recitar alguns dels poemes que s'exposen al costat dels paisatges pintats per Ibáñez i va presentar el seu poemari Animals i Plantes.

 

Pessarrodona va reflexionar sobre la relació entre la poesia i la pintura, de com una poesia pot esdevenir un paisatge i com un quadre pot ser totalment poètic. Per il·lustrar-ho, l'escriptora va relatar la relació entre el seu poema Weissensee i la pintura d'Ibáñez Cap de Creus. “El poema parla de la història de Walter Benjamin, qui fugint de les tropes nazis es va refugiar a Portbou, on va morir i on encara resta enterrat”, va relatar Pessarrodona abans de recitar el poema esmentat.

 

L'acte va comptar amb la participació del periodista i crític d'art Josep M. Cadena, qui va oferir un retrat de Conxa Ibáñez i de Marta Pessarrodona, amb les quals manté “una estreta relació”. Cadena va acudir a Palau-solità i Plegamans convidat pel regidor de Cultura, Miquel Truyols, qui va mostrar-se molt satisfet per “la qualitat artística, emotiva i intel·lectual de la pintura i la poesia que s'exposa a Can Cortès”. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència d'una cinquantena de persones, entre les que s'hi va poder trobar un bon tast de la intel·lectualitat vallesana i catalana.Imatges relacionades

  • Marta Pessarrodona (esq.) i Conxa Ibáñez (dreta) a la Sala d'Exposicions de Can Cortès

    Marta Pessarrodona (esq.) i Conxa Ibáñez (dreta) a la Sala d'Exposicions de Can Cortès

  • Presentació a l'Auditori de Can Cortès

    Presentació a l'Auditori de Can Cortès