Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

Persones voluntàries, l'Obra Social la Caixa i l'Ajuntament culminen les jornades de restauració de la Riera de Caldes

16 d'abril de 2010Amb la celebració de la segona jornada de voluntariat mediambental per recuperar un tram de 2km de la Riera de Caldes al seu pas per Palau-solità i Plegamans s'ha culminat el programa dut a terme entre persones voluntàries, l'Obra Social la Caixa i la regidoria de Sostenibilitat i Medi Natural del consistori, amb la coordinació d'Accionatura, una entitat que es dedica a la recuperació d'espais naturals i de la biodiversitat.

En cadascuna de les jornades han aportat la seva feina 45 persones (90 en total). En la primera s'hi van plantar uns 90 d'arbres autòctons de ribera i es van fer actuacions per retirar la canya, una espècie invasora molt perjudicial per a aquest ecosistema i molt difícil d'eradicar. En la segona jornada es van plantar 120 arbres més. En total, doncs, s'han plantat en aquest tram 210 nous arbres, principalment salzes, tamarius, gatells i altres espècies de ribera. Aquests arbres creixeran formant petits grups però densos, “una tècnica de plantació molt més beneficiosa per potenciar la biodiversitat que no pas fent-ho formant fileres”, explica el regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Abel Julien. A més, en cada arbre s'ha col·locat un tub protector per evitar que se'ls mengin els conills, “presents en gran part en aquesta zona”, detalla el regidor, qui afegeix: “Les brigades de Jardineria efectuaran regs i altres actuacions de manteniment per assegurar que aquests arbres creixin i arrelin adequadament”. Aquesta actuació s'emmarca en el projecte Riera Viva, que duu a terme la regidoria de Sostenibilitat i Medi Natural per recuperar l'ecosistema i la biodiversitat de la Riera de Caldes alhora que es retorna aquest espai per a l'ús ciutadà amb actuacions com la construcció de la Ronda Verda de la Riera, per a bicicletes i vianants.

En finalitzar la jornada de treball, tots els voluntaris junt mb el regidor Julien i l'Alcaldessa de Palau-solità, Mercè Pla, van poder gaudir d'un viatge amb el tren del Parc de l'Hostal del Fum per cortesia de l'Associació Amics del Tren.


Imatges relacionades

  • La caixa 3 - web

    La caixa 3 - web