Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

Sedentarisme entre els joves

29 d'abril de 2010Si busquem la definició de sedentarisme al Diccionari català, trobarem el següent: sistema de vida que es caracteritza per l'assentament en un lloc fix de residència. Segons un estudi sobre el sedentarisme de la Universitat de Madrid, pràcticament la meitat dels joves d'entre 15 i 17 anys no fan cap activitat lúdica o esportiva extra escolar. A més, el resultat de tot això afecta directament a la salut i a l'autoestima d'aquests joves sedentaris, tal i com es demostra estadísticament.

Deixant de banda, per ara, la relació que se li pugui atribuir al fet de no fer esport amb l'abús de les noves tecnologies, cal destacar que el sedentarisme és una realitat cada vegada més freqüent entre els joves. La qüestió no consisteix en buscar un per què a aquest problema, el sedentarisme ja hi és, sinó que el que s'ha de fer és pensar solucions.

És per això que des del butlletí de Salut Jove hem cregut necessari dedicar al tema del sedentarisme una petita secció a les properes edicions, per tal de que els joves comprengueu millor de què va el tema i ja no només trobeu solucions sinó també pugueu descobrir totes les possibilitats que se us ofereixen per ser joves actius i gaudir encara més dels vostres hobbies.

No és hora de trencar amb la idea de que els joves només saben connectar-se a Internet i sortir de festa i beure en quantitats els caps de setmana?

(Per Laura Rosa)


Imatges relacionades

  • Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

    Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació