Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 16 d'octubre

Curtmetratges contra la violència de gènere

29 d'abril de 2010“La majoria de les dones són espanyoles (94,2%), el 59,3% casades, el 76,8% tenen parella i el 88,2% conviuen amb ella. El 31,5% tenen estudis primaris i el 28,2% universitaris.” Aquestes són les primeres línies de les conclusions d'un estudi realitzat per l'Escola Andalusa de Salut Pública sobre la violència de gènere en diverses comunitats autònomes espanyoles.


Hem decidit treure aquest tema perquè cada cop més surt als mitjans de comunicació notícies que parlen d'això. Les xifres no són gaire animadores i, si mirem en direcció al col·lectiu juvenil, malauradament ens diuen que són més nombrosos els casos entre els joves – o aquests ara suporten menys aquest tipus de violència?


Amb l'objectiu de conscienciar sobre la violència de gènere de forma lúdica i creativa, la Fundación Mujeres va posar en marxa el projecte “Ante la violencia de género: No te cortes, haz tu corto”. El passat març van sortir els fruïts d'aquest programa de producció audiovisual, amb l'exhibició dels cinc curtmetratges produïts pels joves integrants del projecte.


Els joves, que es troben sota mesura judicial, han estat es protagonistes dels vídeos, expressant com veuen i el que pensen sobre el tema. A sota trobareu l'enllaç per als vídeos. Són molt bons!


(Per Àlex dos Anjos)Imatges relacionades

  • Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

    Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

Enllaços relacionats