Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

Preservatius XXS?

29 d'abril de 2010Sabeu el què és el Hotshot? Pels que encara no ho sabeu, es tracta, segons la ONG Suïssa Aide Suisse contra la SIDA, del primer preservatiu adaptat per a l'anatomia dels adolescents. En aquest cas, al parlar d'adolescents, volen dir nois amb edats compreses entre 12 i 14 anys.

L'anunci de la posada al mercat del Hotshot a Suïssa va generar molta polèmica. D'una banda, defensors d'aquesta iniciativa. D'altra, persones que afirmen ser aquesta una iniciativa sense cap sentit. També trobarem les veus que veuen tot això com una anècdota.

Sense voler adoptar una posició estricte, ens centrarem en senyalar els principals elements per discussió posats a la taula desprès del llançament del primer preservatiu XXS del mercat.

Segons estudis realitzats a Suïssa, els més petits no comptaven amb suficient protecció, al considerar que la talla estàndard dels preservatius existents al mercat és massa gran per a les necessitats d'aquest col·lectiu. Els estudis també van detectar que cada cop més puja el nombre de nois i noies amb edats compreses entre 12 i 14 anys, que afirmen ser sexualment actius. Així doncs, la fabricació del Hotshot sorgeix con una contestació a la detectada demanda.

Per a alguns professionals i, fins i tot, fabricants de preservatius, més que preservatius XXS, l'educació sexual amb aquests joves hauria de ser el primer tema del llistat d'accions preventives i formatives. Com es tracta la sexualitat d'aquests nois i noies a les seves cases? I a les escoles?

A títol d'informació (o curiositat, segons els punt de mira), el Hotshot té 45 mm de diàmetre. És a dir, 7 mm menys que els preservatius estàndards, amb un diàmetre de 52 mm. Pel que fa a la llargada, el preservatiu XXS segueix les mides convencionals. Una caixa amb 6 preservatius té un cost d'aproximadament 5 euros (7,90 francs suïssos).

Com podeu veure, hi ha molt per reflexionar.

(Per Àlex dos Anjos)Imatges relacionades

  • Preservatiu

    Preservatiu

Enllaços relacionats