Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

La trobada d'alumnes dóna el tret de sortida a les Jornades PQPI-PTT

27 d'abril de 2010Alumnes de l'actual curs dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI)–Pla de Transició al Treball (PTT) i de les 12 promocions anteriors van celebrar ahir a la tarda l'acte dedicat específicament per a ells, dins de les Jornades PQPI-PTT que tenen lloc aquests dies (del 26 al 28 d'abril) a Palau-solità i Plegamans.

 

Reconeixements

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, i el regidor de Desenvolupament Empresarial i Ocupació, Albert Font, van obrir l'acte organitzat pels alumnes explicitant el suport del consistori a aquest programa que dóna l'oportunitat de continuar l'itinerari formatiu o d'accedir al món laboral als joves que no han superat l'Educació Secundària Obligatòria (ESO). “Mai és tard per superar fites, per aplicar treball i esforç per aconseguir objectius i progressar”, va recordar Albert Font al públic, format majoritàriament per joves que cursen o que han cursat el PTT.

 

A més, tant l'Alcaldessa com el regidor van aprofitar l'obertura per fer un reconeixement amb el lliurament d'un diploma a les persones que han estat al peu del canó per dur a terme aquests 13 cursos del PTT a Palau-solità i Plegamans. En concret, es va reconèixer la tasca de Montserrat Montpeyó, tècnica d'Ocupació del consistori que va aconseguir instaurar el programa al municipi ara fa 13 anys, i per als professors i tutors Aïmat Caselles i Carme Escobar. “La feina i la dedicació d'aquests professionals ha fet possible que molts adolescents hagin superat el fet de no treure's l'ESO, aprenent un ofici i fins i tot arribant a cursar estudis a la universitat o muntant la seva pròpia empresa”, va subratllar Mercè Pla. I és que Palau-solità i Plegamans va ser el primer municipi del Vallès Occidental en instaurar el PTT, juntament amb Sabadell.

 

Celebració d'alumnes

El primer acte de les jornades va estar organitzat pels mateixos alumnes que estan cursant l'actual edició del PQPI-PTT. A banda de fer una exposició de treballs i d'exhibir informació bàsica sobre cursos que es poden fer al municipi, els joves van organitzar un espectacle festiu amb tot d'atractius, que va comptar amb l'assistència d'un nombrós públic que va omplir la Sala Polivalent. Els alumnes van entrevistar a la professora Carme Escobar i a dos ex alumnes, que van explicar la seva experiència, tant al PTT com en el progrés formatiu i laboral que han experimentat posteriorment.

 

A més, hi va haver temps també per a l'actuació del grup de rap Alta Tensión Crew, que té entre els seus integrants a alumnes del PTT, i per a la master class de salsa que va dirigir Laura Moñino, també alumna del PTT. Paral·lelament, mentre es desenvolupaven les actuacions, uns altres alumnes van pintar un graffiti sobre el PQPI-PTT en uns taulons de fusta que serviran per decorar els espais específics on s'han d'ubicar les classes d'aquest programa que ara es desenvolupa en diverses dependències municipals. Per acabar, els joves van gaudir de la música de ball que va inundar la sala i d'un pica-pica que es va organitzar per a ells. Mentrestant, s'anaven projectant a la sala fotografies amb alumnes i professors de totes les edicions del programa.

 

Més actes

Aquest matí ha arrencat la segona sessió de les Jornades PQPI-PTT, orientada a emprenedors i alumnes, amb el Taller d'Autoocupació, que anat a càrrec de M. Luisa Valle, tècnica d'Ocupació de l'Ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda. Una trentena de persones, entre les quals hi havia alguns alumnes del PQPI-PTT d'enguany, han omplert les places del taller. S'hi han tractat temes com la creació d'un pla d'empresa, el finançament d'un projecte empresarial, la normativa que regula el règim dels treballadors autònoms, els ajuts per a empreses i altres qüestions de gran utilitat. El taller és organitzat pel Servei de Desenvoupament i Ocupació (DESOC) del consistori, junt amb el Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda i del Servei d'Ocupació de Catalunya. A la tarda, a partir de les 18h, hi haurà la representació de l'obra de teatre I ara què?, de la Cia. Teatre en l'Educació, que tracta sobre la presa de decisions. En acabar, s'organitzarà un debat entre el públic assistent.

 

Demà arriba l'última de les tres jornades, dedicada a empresaris, professors i tècnics. Al matí, de 9 a 10.30h, hi haurà un esmorzar empresarial, que s'aprofitarà per donar a conèixer els programes PQPI-PTT, i oferir-los la possibilitat d'acollir alumnes en pràctiques. A la tarda, de 15 a 18h, s'ha organitzat la ponència Estratègies de lideratge a l'aula, i, per últim (de 19 a 20.30h) tindrà lloc una xerrada informativa sobre el PQPI-PTT per als pares i mares dels nous alumnes que podrien inscriure-s'hi per al curs 2010-2011.Imatges relacionades

 • Els alumnes enllesteixen el graffiti del PQPI-PTT

  Els alumnes enllesteixen el graffiti del PQPI-PTT

 • L'Alcaldessa Pla i el regidor Font lliuren diplomes als professors Aïmat Caselles i Carme Escobar (a l'esquerra) i a la tècnica d'Ocupació Montse Montpeyó (dreta)

  L'Alcaldessa Pla i el regidor Font lliuren diplomes als professors Aïmat Caselles i Carme Escobar (a l'esquerra) i a la tècnica d'Ocupació Montse Montpeyó (dreta)

 • La Sala Polivalent, plena de públic

  La Sala Polivalent, plena de públic

 • Dos dels integrants de 'Alta Tensión Crew'

  Dos dels integrants de 'Alta Tensión Crew'

 • Entrevistes a alumnes i a una professora

  Entrevistes a alumnes i a una professora

 • Taller d'Autoocupació

  Taller d'Autoocupació