Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

Gran interès dels empresaris pels alumnes en pràctiques del PQPI-PTT

28 d'abril de 2010Així es desprèn després del ple absolut d'empresaris que han omplert les places disponibles per assistir a l'Esmorzar Empresarial que s'ha celebrat aquest matí a la Sala Polivalent de Palau-solità i Plegamans dins el marc de les Jornades PQPI-PTT (Programes de Qualificació Professional Inicial – Pla de Transició al Treball).

 

Treball i formació

En concret, una trentena d'empresaris han assistit a la sessió organitzada especialment per a ells amb l'objectiu d'assessorar-los sobre com acollir alumnes del PQPI-PTT per fer pràctiques a les seves empreses. Els empresaris han estat acompanyats pel Subdirector General de Programes i Recursos del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Xavier Farriols, la Coordinadora de PQPI-PTT del Departament d'Educació, Assumpta Sopeña, el regidor de Desenvolupament Empresarial i Ocupació de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Albert Font, i Victòria Prades, tècnica experta en Recursos Humans. També hi han participat diversos professors i tutors de pràctiques de l'IES Ramon Casas i Carbó i del PQPI-PTT de Palau-solità i Plegamans.

 

Tots ells han exposat les seves experiències i han intercanviat els diversos punts de vista entorn les pràctiques com a culminació formativa per als alumnes de PQPI-PTT en el debat que ha tancat la sessió. Abans, han contemplat amb interès un vídeo divulgatiu elaborat pel Departament d'Educació en el qual diversos alumnes de PQPI-PTT relaten les seves experiències, tant en les classes teòriques com en les pràctiques que han desenvolupat en empreses. Després, Xavier Farriols ha explicat en què consisteix el programa de pràctiques del PQPI-PTT, fent referència als requisits que cal complir als convenis i els avantatges i dificultats que poden suposar, tant per als empresaris com per als alumnes i centres d'ensenyament.

 

El regidor de Desenvolupament Empresarial i Ocupació, Albert Font, ha recordat als empresaris, poc abans de finalitzar la sessió, que “l'Ajuntament sempre els proporcionarà suport en tot allò que calgui i de forma molt especial en facilitar l'acolliment en pràctiques d'alumnes”. “La majoria d'ells demostren en les pràctiques molta motivació quan se'ls dóna l'oportunitat de fer pràctiques en empreses”, ha afegit Font, qui ha sentenciat que “generar il·lusió és la clau de l'èxit”.

 

Els PQPI-PTT són programes formatius per a nois i noies que no han superat l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), mitjançant els quals poden retornar a l'itinerari formatiu per fer mòduls de formació professional i fins i tot arribar a la universitat, o bé per poder accedir al món laboral amb la certificació acadèmica mínima que s'exigeix.

 

Les Jornades PQPI-PTT

L'Esmorzar per a empresaris és un dels últims actes previstos en les Jornades PQPI-PTT que se celebren a Palau-solità i Plegamans des del dilluns i que finalitzen avui. En concret, les dues darreres sessions tenen lloc aquesta tarda. A partir de les 15:00h se celebrarà la ponència Estratègies de lideratge a l'aula, destinada a professors i tècnics, tant de secundària com de PQPI-PTT. Per últim, a partir de les 19:00h hi ha prevista una xerrada per a pares i mares d'alumnes que estan cursant actualment l'ESO on se'ls informarà en què consisteixen els PQPI-PTT per tal que coneguin aquesta opció si es dóna la situació que els seus fills o filles no superin l'ESO.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, subratlla “la gran utilitat de les Jornades PQPI-PTT, que han servit per donar a conèixer el programa, per trencar tòpics sobre uns alumnes que han demostrat la seva empenta i les seves grans capacitats i posar en comú els diversos actors, com professors, tècnics i empresaris”.

 

De fet, en la primera jornada, celebrada dilluns, els alumnes van ser els protagonistes ja que van organitzar un acte commemoratiu dels 13 cursos del PQPI-PTT que s'han fet a Palau-solità i Plegamans, amb actuacions, entrevistes i altres reclams. En la segona jornada, celebrada dimarts, hi va haver un Taller d'Autoocupació, tant per als alumnes com per a altres persones. Ja a la tarda la Cia. Teatre en l'Educació va representar l'obra I ara què?, que tracta sobre la presa de decisions i els efectes posteriors. En acabar l'obra, es va desenvolupar un debat molt interessant entre els alumnes, alguns pares i mares i tècnics i professors, sobre la importància de saber prendre decisions i afrontar les conseqüències.Imatges relacionades

 • Albert Font, Xavier Farriols i Assumpta Sopeña, en la taula presidencial

  Albert Font, Xavier Farriols i Assumpta Sopeña, en la taula presidencial

 • Esmorzar amb empresaris, vista general

  Esmorzar amb empresaris, vista general

 • Debat posterior a la representació de l'obra 'I ara què?'

  Debat posterior a la representació de l'obra 'I ara què?'

 • Alumnes, professors i tècnics compartint opinions

  Alumnes, professors i tècnics compartint opinions