Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

Palau-solità i Plegamans, seu de la presentació de la Plataforma Comerç al Vallès

6 de maig de 2010El regidor de Comerç, Indústria i Turisme de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, David Zambrana, va actuar d'amfitrió en la presentació de la Plataforma Comerç al Vallès, creada per PIMEC Comerç. L'acte, que va tenir lloc el 30 d'abril a la Masia de Can Cortès, va aplegar més de vuitanta assistents, entre els quals hi havia nombrosos regidors de municipis del Vallès Occidental i del Vallès Oriental, representants d'associacions de comerciants i de les cambres de comerç i membres de la patronal d'ambdues comarques.

 

Junt amb el regidor Zambrana van presidir la presentació la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Gemma Puig, el president del Consell del Vallès de PIMEC Comerç, Carles Gironès, i el president del Consell de Barcelona de PIMEC Comerç, Andreu Llargués. “En aquest acte s'obre un nou cicle de diàleg, millota i defensa del comerç de proximitat”, va subratllar David Zambrana tot just després d'agrair a PIMEC el fet d'escollir Palau-solità i Plegamans com a punt de trobada entre els agents comercials dels dos Vallès per tirar endavant aquesta plataforma. “No hem d'oblidar que el comerç és un dels grans motors econòmics dels municipis i de les comarques, alhora que potencia les relacions socials i permet mantenir viu un poble”, va continuar el regidor palauenc.

 

Aquesta nova iniciativa, “esperada i necessària”, segons Zambrana, “ha de servir per mantenir l'esperit de superació del nostre comerç, per identificar quines són les necessitats, problemàtiques i inquietuds del comerç i aportar idees i solucions”, resumia el regidor, qui va culminar el seu parlament amb un oferiment: “L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i jo mateix com a regidor ens posem a la disposició de PIMEC Comerç per compartir experiències i recursos, col·laborar i participar en aquest fòrum, perquè estic convençut que tots hi guanyarem, sobretot el nostre comerç i els nostres pobles”.

 

De fet, la Plataforma de Comerç del Vallès vol ser un punt de trobada entre els comerciants, els responsables de Promoció Econòmica i Comerç dels diferents municipis i la patronal PIMEC Comerç, on es dissenyin i comparteixin projectes, i es duguin a terme totes aquelles accions de suport al comerç, gaudint d'experiències comunes i planificant línies d'actuació conjuntes. Per això, Carles Gironès, president del Consell del Vallès de PIMEC Comerç, va demanar “la participació de totes les associacions de comerciants de les comarques vallesanes per tal de treballar de manera conjunta i periòdica i actuar com a lobby millorant la interlocució amb l'administració local”.

 

Les comarques vallesanes representen un volum important del comerç de proximitat de Catalunya. En aquest sentit, el president de PIMEC Comerç Vallès va destacar que “el fet de formar part d'una associació de comerç és important, però la força es multiplica si tots treballem de forma activa, sumem esforços, compartim i cooperem dins d'una única patronal. Ara hem d'anar molt més enllà dels límits comarcals i fomentar l'associacionisme empresarial”. A més, “en aquests moments, és molt important que les associacions cooperin per compartir recursos i idees que ajudin a sortir airosos d'aquesta difícil conjuntura econòmica”.

 

Per la seva banda, la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Gemma Puig, va apuntar que s'està vivint un moment de canvi, motivat per l'actual conjuntura econòmica i per la implantació de la nova normativa comercial. En aquest sentit, va reiterar la importància de “la relació constant entre els comerciants, els ens locals i la Generalitat per tal d'afrontar aquests canvis” i va agrair la tasca realitzada per PIMEC Comerç per la posada en marxa d'aquesta plataforma.Imatges relacionades

  • D'esq. a dreta: Carles Gironès, Gemma Puig, David Zambrana i Andreu Llargués

    D'esq. a dreta: Carles Gironès, Gemma Puig, David Zambrana i Andreu Llargués

  • 100506 plataformapimec gral

    100506 plataformapimec gral

  • 100506 plataformapimec public

    100506 plataformapimec public

Documentació adjunta