Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

L'alcaldessa de Palau visita les instal•lacions de Palau Pharma, la nova filial del Grup Uriach per a R+D

21 de desembre de 2006L'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i el regidor d'Indústria, Josep Maria Castany, han visitat el 21 de desembre les instal•lacions de Palau Pharma, la nova filial del Grup Uriach per a Recerca i Desenvolupament (R+D), empresa ubicada al polígon industrial Riera de Caldes. El president del Grup Uriach, Joan Uriach, acompanyat d'altres responsables de l'empresa, ha destacat en la trobada amb les autoritats del consistori que el nom de Palau Pharma demostra que la nova iniciativa empresarial “està profundament arrelada al municipi”, fet que ha satisfet especialment l'alcaldessa de Palau per la importància que suposa per al municipi que “una companyia com el Grup Uriach ampliï la seva activitat amb una filial biofarmacèutica per a R+D”.
Palau Pharma és l'hereva de totes les activitats de recerca que Uriach fa al centre de producció de Palau-solità i Plegamans, per la qual cosa té molt de camí fet. D'una banda, compta amb 68 investigadors que ja seran 78 a finals d'any i amb 8 projectes en marxa. Hi ha 4 projectes de recerca en l'última fase del procés investigador d'un fàrmac, és a dir, en l'estudi clínic, per la qual cosa ja s'han llicenciat a multinacionals i firmes locals per al seu desenvolupament. De fet, el responsable de la nova divisió del Grup Uriach, Ignasi Faus, ha explicat a les autoritats de l'Ajuntament de Palau que la principal línia d'investigació és sobre el tractament de malalties inflamatòries i autoimmunes, “una necessitat mèdica molt important”.
Els responsables d'Uriach han destacat també que, en aquest nou camí, Palau Pharma compta amb socis privats (industrials i financers). La família Uriach, propietària del grup, en té la majoria del capital, però el comparteix amb la companyia francesa de capital risc Najeti Capital, amb Invercartera (la firma de capital risc de Caixa Catalunya), amb Caja Duero i amb la família Cerqueda.

Imatge
Autoritats municipals i representants del Grup Uriach durant la visita als laboratoris d'R+D de Palau Pharma

Imatges relacionades

  • Visita als laboratoris de Palau Pharma

    Visita als laboratoris de Palau Pharma

Enllaços relacionats