Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 16 d'agost

Tabac: una qüestió de salut

1 de juny de 2010Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, celebrat el 31 de maig, el Programa de Prevenció de Drogues de la Vall del Tenes ha posat a la xarxa el vídeo Fumes?, amb l'objectiu de promoure la reflexió sobre els efectes nocius del consum de tabac. Aquest any, en posen el focus a l'aspecte econòmic que comporta el consum d'aquesta substància.

 

Al canal del Programa a Youtube trobareu el vídeo que van elaborar l'any passat. Es diu Fuma tabac, fuma... i amb un format creatiu i un missatge força visual, el curt posa en discussió els greus danys que el tabac pot portar per la nostra salut. Cal assenyalar que estem parlant d'una substància que genera força dependència i força tolerància.

 

Dins d'aquesta temàtica, una altra dada que ens pot preocupar és la baixa percepció del tabac com una droga i que, segons estudis recents, un percentatge significatiu dels joves d'entre 14 i 18 anys afirmen haver provat el tabac alguna vegada.

 

Però ni totes les notícies són dolentes. Els joves es fan cada cop més crítics amb relació al consum d'aquesta substància i les dades de l'enquesta sobre salut del Chill Out de Festa Major 2009 ens demonstren. De cara a la pregunta Consideres el tabac una droga?, 66,6% de les contestacions confirmen que si i 23% dels enquestats afirmen que no.

 

Us deixo l'enllaç per a les pel·lícules. Que passeu-vos-ho bé.

 

(Per Àlex dos Anjos)Imatges relacionades

  • Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

    Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

Enllaços relacionats