Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

Sedentarisme i salut

1 de juny de 2010Dur una vida sedentària és una de les característiques de la societat moderna, ja que la industrialització i les noves tecnologies ens poden conduir cap a ella. Sovint, quan parlem de sedentarisme, al cap ens ve la imatge d'una persona molt grassa, asseguda al sofà i sense fer absolutament res. Això és una mostra de sedentarisme si, però el que us volem presentar al butlletí digital Salut Jove és el sedentarisme que passa menys desapercebut i que més afecta als joves actualment.


Abans parlàvem de les tecnologies com una de les causes de la vida sedentària, doncs bé, uns exemples d'això en poden ser el fet de pujar per les escales mecàniques del metro o dels centres comercials en comptes d'utilitzar les nostres cames, desplaçar-se en cotxe per anar al centre del poble, prendre's el temps lliure per estirar-se una estona, fer migdiada, estar-se al Facebook o al Messenger molta estona... Aquests i molts més exemples són propis d'una vida sense exercisi físic, que pot comportar, amb el temps, molts problemes cardiovasculars, psíquics i de mals d'esquena.


I no fa falta anar al gimnàs per combatre tots els exemples citats abans, que en seria una bona opció però a vegades poc econòmica pels joves que encara estudien, sinó, preocupar-se una mica més per la nostra salut. Caminar una estona per la tarda amb els amics, fer esport, reservar només uns minuts per mirar el correu electrònic i conectar-se a les xarxes socials, així evitaràs passar-te moltes hores davant l'ordinador, anar a peu a l'escola o a la feina o, simplement, anar a buscar el got d'aigua a la cuina i no esperar a que te'l portin, és un exemple de com resoldre el sedentarisme, un problema massa integrat a la nostra vida quitidiana, que pot comportar problemes físics greus i que, a més, port passar completament desapercebut.


Què en penseu? Per tal de saber-ho, us proposem a aquesta edició del Salut Jove una enquesta sobre el sedentarisme. envieu-nos-la per correu electrònic, deixeu-nos-la a l'Espai Jove Escorxador, doneu-nos-la al carro del PIDCES...


(Per Laura Rosa)Imatges relacionades

  • Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

    Imatge extreta del Banc d'Imatge i So del Ministeri d'Educació

  • Enquesta Sedentarisme

    Enquesta Sedentarisme

Documentació adjunta