Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

L'Alcaldessa inaugura el nou edifici de Serveis Socials

14 de juny de 2010L'Alcaldessa, Mercè Pla, va encapçalar la inauguració oficial del nou edifici de Serveis Socials, junt amb la regidora de Serveis Socials, Gent Gran, Dona i Solidaritat, Carme Rubí, i altres regidors del consistori.

 

L'acte, que va tenir lloc diumenge 13 de juny, va aplegar una cinquantena de persones, entre les que hi havia representants d'entitats de caire social palauenques, que gaudiran d'amplis espais en les dues plantes superiors del cèntric immoble. També van assistir-hi els directors de les dues oficines que hi ha al municipi de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, com a representants de l'Obra Social la Caixa, entitat que ha fet una aportació econòmica per a l'adquisició del mobiliari de l'edifici.

 

Inaugurem un edifici recuperat que ara es dedica íntegrament a la ciutadania”, va destacar l'Alcaldessa, Mercè Pla, poc després de descobrir la placa commemorativa. I és que, tal i com va recordar la regidora Rubí, “es millora l'espai i les condicions de treball dels Serveis Socials, que han estat molt reforçats per donar resposta a les necessitats de la gent”. “Amb aquest immoble atorguem també, espais més que merescuts per a les entitats del municipi que tanta feina fan per al poble i per ajudar els demés”, va completar l'Alcaldessa.

 

L'edifici, situat en un indret molt cèntric del municipi, entre els carrer Anselm Clavé i el carreró de la Cooperativa es va rehabilitar durant l'any 2009 amb el finançament del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL). Amb el nou ús de l'edifici rehabilitat, dedicat exclusivament a Serveis Socials i a les entitats de caire social del municipi, s'ha hagut de reformar la distribució interior, per la qual cosa l'entrada principal per a la ciutadania és a través del carreró de la Cooperativa, havent quedat anul·lada, per tant, la porta que dóna accés des del carrer Anselm Clavé.

 

A banda de solucionar el problema d'aluminosi que patia l'immoble, amb la rehabilitació s'hi ha instal·lat un ascensor que el fa totalment accessible. Per últim, l'immoble reformat compleix ara amb tots els preceptes que marca el Codi Tècnic d'Edificació, com la incorporació de tecnologia que permet aprofitar l'energia solar i un adequat aïllament tèrmic.

 

Distribució

L'immoble compta amb tres plantes. La planta baixa està totalment dedicada als Serveis Socials. Entrant pel carreró de la Cooperativa, el primer que es troba l'usuari és la zona de recepció i atenció ciutadana, on és derivat a les tècniques segons el servei que es demandi, normalment a través de cita prèvia.

La primera planta es dedica íntegrament a les entitats de caire social del poble, amb una sala principal per a ús polivalent, cuina, lavabos i altres sales per a tallers, magatzem o altres usos. La segona planta, en canvi, tindrà un ús mixt, ja que si bé hi ha un ampli espai per a les entitats, també s'hi han reservat unes altres dependències que utilitzaran també els Serveis Socials per fer entrevistes amb els usuaris, per a l'assessorament legal o atenció psicològica i altres usos.Imatges relacionades

  • 100614 edifservsocials inauguracio

    100614 edifservsocials inauguracio

  • 100614 edificiserveissocials

    100614 edificiserveissocials