Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

La ciutadania debat sobre les propostes del nou POUM envers el sòl no urbanitzable

16 de juny de 2010La tercera sessió d'informació i consulta serà el 16 de juliol i tractarà sobre l'espai urbà del municipi

 

Una quarantena de persones (veïns i veïnes de Palau, representants d'entitats i associacions del municipi, representants de l'equip de govern i tècnics i tècniques municipals) van assistir el passat divendres 11 de juny de 2010, a les vuit del vespre, a la Sala Polivalent per debatre sobre el futur Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

 

“És molt important que s'impliqui en aquest procés el màxim nombre de persones possibles per així aconseguir el millor document possible”, destaca el regidor d'Urbanisme, Josep M. Serravliñals. “Així és com aconseguirem una eina imprescindible i tan esperada en aquest municipi, que resolgui els problemes urbanístics històrics que afecten dia a dia a la gent i que a més ens ajudi a millorar el poble i el seu entorn forestal i agrícola”, afegeix l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla.

 

L'acte, emmarcat en el procés participatiu del POUM, va permetre al redactor del document, Santi Bertran, presentar les propostes sobre el sòl no urbanitzable (els béns que cal protegir, el sistema de torrents i rieres,...). Els/les participants van poder debatre aspectes positius i negatius de les propostes presentades així com formular suggeriments i propostes alternatives. El debat sobre el sòl no urbanitzable anava precedit d'una sessió anterior, celebrada el mes de maig, en què es van valorar propostes relacionades amb el sistema viari (carrers, carreteres...), els equipaments (esportius, educatius...) i el sistema d'espais lliures (parcs, places, zones verdes...).

 

La propera sessió tindrà lloc divendres 16 de juliol, quan s'explicarà i es debatrà com es preveu consolidar l'espai urbà del municipi (sectors de transformació, tipologia dels habitatges...). La sessió es celebrarà a les 20h, a la Sala Polivalent (c. Camí Reial, 144). Paral·lelament a aquestes sessions, i amb la voluntat de cercar el consens i d'implicar tots els agents del municipi en aquest procés, s'estan duent a terme reunions amb els partits de l'oposició, així com amb els representants de les associacions de propietaris dels diferents barris que ho sol·liciten, per tractar afectacions concretes del POUM.

 

Les aportacions recollides en el procés participatiu són analitzades per l'equip redactor, des del punt de vista tècnic, i pel govern municipal, des del punt de vista polític, per decidir quines s'incorporen i quines no. Abans de celebrar-se l'aprovació inicial del POUM, es convocarà una sessió de retorn oberta a tota la ciutadania per tal d'informar dels continguts del document i explicar de quina forma s'han incorporat les conclusions dels debats ciutadans en el document. Per últim, s'obrirà el període d'exposició pública un cop el POUM sigui aprovat pel Ple, tal i com ho preveu la normativa legal vigent. Aleshores la ciutadania encara podrà presentar al·legacions al document.Imatges relacionades

  • Inici de la segona sessió d'informació i consulta del POUM

    Inici de la segona sessió d'informació i consulta del POUM