Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 25 de setembre

El ple aprova un pressupost de 16,8 milions d'€ per al 2007

22 de desembre de 2006La rehabilitació de l'escorxador com a equipament per a joves, la millora de la neteja viària i la introducció de la recollida de residus orgànics o els nous vestidors del camp de futbol són algunes de les inversions més destacades i sumen gairebé 3 milions d'€

El pressupost municipal per a l'any 2007 de Palau-solità i Plegamans, que l'equip de govern (PSC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Miguel Molina) ha aprovat amb en un ple extraordinari celebrat el 21 de desembre, serà de 16.811.038,51 €, gairebé 1 milió d'€ més que el pressupost de l'any 2006, fet que suposa un increment del 6,49%. També destaca el total destinat a inversions reals, que és de gairebé 3 milions d'€. L'equip de govern ha aprovat la proposta de pressupostos amb el suport també d'ERC-UP i PP i el vot en contra de CiU. Els objectius principals que pretén aquest pressupost en el capítol d'inversions són:

 170.000,00 € per redacció de projectes, entre els quals s'inclou el de la futura Piscina Coberta Municipal.
 425.000,00 € per a la urbanització de diversos carrers (carrers Romaní, Serra de Ponent, Sant Jaume, entre els més destacats).
 297.000,00 € per l'arranjament i millores de la xarxa de sanejament (incloent el carrer del Clot que suposa una inversió de 172.000€).
 30.000,00 € per a la urbanització i millores de places del municipi (Plaça Ernest Lluch).
 230.000,00€ per a l'arranjament i millora de les vies públiques.
 110.900,00€ per a l'arranjament de noves zones verdes (incloent els nous parcs de La Pineda, Can Puigoriol, Rambla de Can Riera, etc.).
 285.180.00 € per a l'adquisició de terrenys.
 197.152,00 € per a la reforma de l'equipament de joventut i la compra de mobiliari (Espai jove l'Escorxador) que es preveu inaugurar aquesta primavera.
 28.000,00 € per a les millores de mobiliari i equipaments de les llars d'infants.
 38.000,00 € per a millores dels centres d'ensenyament.
 190.000,00 € per a la millora dels equipaments culturals (Can Malla i Jardins de la Casa Folch)
 225.500,00 € per a la reforma del camp de futbol (nous vestidors i nous accessos)
 261.281,41 € per a la renovació i millora dels equipaments i mobiliari dels edificis municipals (equipaments culturals, esportius i informàtics).
 41.990 € per a la construcció d'una pista d'skateboard.
Pressupostos participatius
Aquesta distribució de les inversions ha recollit una bona part de les propostes presentades per la ciutadania que ha opinat en el procés de participació ciutadana envers els pressupostos, això sí, tenint present les competències i les possibilitats econòmiques municipals.

D'altra banda, aquest esforç comportarà una considerable millora en l'oferta dels serveis posats a disposició del nostre municipi i que sens dubte consolidarà un major nivell de benestar i qualitat de vida de tots els seus ciutadans.

Un pressupost per millorar la qualitat de vida: més diners per serveis personals i per a la neteja viària

D'altra banda, i pel que fa a les despeses, aquest 2007 es destinen 4.619.956,79€ a serveis personals, és dir, cultura, esports, serveis socials, joventut, ocupació, escoles bressol i educació. Aquesta dotació pressupostària –un milió d'€ més que l'any 2006- evidencia que es tracta d'un pressupost pensat en la millora de serveis per a la ciutadania i el benestar social de la població. De fet, l'Àrea de Serveis Personals experimenta un increment inicial envers la despesa corrent del 16,55 %, dotant-la pressupostàriament de majors recursos per fer front a les necessitats que genera la societat actual.

En aquesta mateixa línia, una de les principals novetats d'aquest pressupost és l'augment del 9,68% en bens corrents i serveis. Aquest augment respon principalment per la millora de la nova concessió del servei de neteja viària i recollida de residus. Aquesta nova concessió implica una millora de la qualitat i la introducció de la recollida de residus orgànics. En concret, aquestes millores representen un increment del cost de 471.000 €, fet que suposa una despesa total d'aquest servei de gairebé 1,5 milions d'€.

Pel que fa als ingressos s'ha de destacat que aquest pressupost té previst un increment de 378.450,34 € sobre la previsió inicial de l'any 2006. Aquest augment és degut principalment a la major aportació de la Generalitat de Catalunya envers les escoles bressols i de l'increment del Fons Nacional de Cooperació Local

Esforç econòmic i austeritat

El Tinent d'Alcalde d'Economia i Hisenda, Josep Maria Castany, destaca d'aquest pressupost “la millora de tots els programes de serveis personals que ofereix actualment l'Ajuntament al conjunt de la ciutadania” i posa com a exemple els recursos destinats a les dues escoles bressol o a la nova recollida de residus, que inclou la recollida orgànica i el sistema porta a porta. Castany també apunta que, “al marge del gran esforç econòmic per urbanitzar i endegar els barris de Palau que ha fet l'equip de govern en els darrers 10 anys, hem aconseguit mantenir unes finances sanejades com demostra aquest pressupost i un nivell d'endeutament per sota de la majoria d'Ajuntaments del nostre entorn”.

Imatge
Can Malla, Camp de Futbol, carrer Romaní i l'Escorxador són algunes de les inversions més destacades

Imatges relacionades

  • Josep Maria Castany, regidor d'Hissenda, va presentar els pressupostos en el ple del 21 de desembre

    Josep Maria Castany, regidor d'Hissenda, va presentar els pressupostos en el ple del 21 de desembre