Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 16 d'octubre

L'Ajuntament anima a adoptar animals de companyia abandonats

21 de juny de 2010L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans anima els ciutadans del municipi que hagin decidit incorporar un animal de companyia a les seves llars que l'adoptin. “Hi ha molts animals de companyia que han estat abandonats i que necessiten una família d'adopció”, recorda el regidor de Salut Pública, Ivan Costa.

 

Ja fa diversos anys que el consistori col·labora amb la Societat Protectora d'Animals de Mataró (Spam). Aquest acord permet, entre altres qüestions, que la Spam s'ocupi dels animals perduts o abandonats que són recollits a Palau-solità i Plegamans. Per aquesta raó, quan algú acut a l'Ajuntament perquè vol adoptar un animal, el consistori el remet a la Spam i a d'altres protectores d'animals de l'entorn del municipi.

 

“Abans d'adoptar o comprar un animal, cal haver-ho reflexionat molt per fer-ho de manera responsable”, recorda el regidor Costa ara que s'acosta l'època en què apareixen més animals abandonats. I és que abans d'incorporar un animal en el si d'una llar “cal estar segur que l'animal es podrà atendre com cal i que no se l'abandonarà cruelment”, subratlla Costa. A més, s'ha de tenir present que la normativa vigent estableix diverses obligacions, com censar-lo i col·locar-li un xip identificatiu.

 

“L'incompliment de les normes vinculades a la tinença d'animals comporta diversos tipus de sancions”, recorda el regidor de Salut Pública. En tot cas, les mesures com la col·locació d'un xip identificatiu comporten moltes avantatges, com localitzar i identificar ràpidament un animal perdut. A més, els gats i gossos perduts que no tenen xip identificatiu i que no han estat localitzats pels seus amos poden ser donats en adopció a una nova persona al cap de només 20 dies d'haver estat recollits.Imatges relacionades

  • Imatge campanya adopció

    Imatge campanya adopció

Documentació adjunta

Enllaços relacionats