Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

L'Ajuntament demana col·laboració ciutadana contra el mosquit tigre

5 de juliol de 2010La regidoria de Salut Pública ha engegat la campanya de conscienciació per a què la ciutadania col·labori en la lluita contra el mosquit tigre. “Si tots seguim unes senzilles mesures de prevenció, aconseguirem minimitzar i fins i tot evitar les molèsties que causa aquesta espècie invasora”, destaca el regidor de Salut Pública, Ivan Costa.

 

I és que el més efectiu per controlar la propagació d'aquest mosquit és evitar la posta d'ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, eliminant tots els punts d'aigua on pot créixer. No els agrada posar els ous en aigua en moviment ni en masses d'aigua grans. Normalment volen només fins a uns 400 metres del lloc on crien. Així, per evitar les acumulacions d'aigua cal posar en pràctica unes senzilles accions:

- Buidar dos cops per setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d'animals domèstics, piscines de plàstic...
- Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites.
- Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.
- Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.
- Eliminar l'aigua dels recipients on trobem larves del mosquit.

El mosquit tigre és una espècie originària del sud-est asiàtic que es va detectar per primera vegada a Catalunya a l'estiu del 2004. Des d'aleshores s'ha anat ampliant l'àrea de distribució d'aquest mosquit. Fa entre 2 i 10mm i se'l pot reconèixer per les ratlles blanques que duu dibuixades al cap i al cos. Tot i que a Catalunya no actua com a portador de cap malaltia, és una espècie que causa força més molèsties que els mosquits autòctons perquè és actiu sobretot de dia i les femelles fan un nombre molt elevat de picades que produeixen una forta i persistent picor.Imatges relacionades

  • Mosquit tigre

    Mosquit tigre

Documentació adjunta