Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

Avís de risc per onada de calor

7 de juliol de 2010Es recomana a la població que consulti i segueixi els consells per evitar els problemes de salut causats per les altes temperatures (veure document adjunt)

 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de risc per onada de calor. L'episodi d'altes temperatures ja ha arribat a Catalunya després que sorgís del continent africà i que estigui afectant des de dilluns altres punts de la península ibèrica, com Andalusia.

 

Es preveu que en algunes comarques de ponent les temperatures s'acostin als 40 graus centígrads. A la costa i al prelitoral no arribaran a xifres tan altes però s'espera una intensa xafogor. Les previsions indiquen que el punt àlgid d'aquesta onada de calor es registri el dijous 8 de juliol, afectant especialment les comarques de ponent, la Catalunya central i punts del prelitoral.

 

Quan les temperatures són anormalment altes la calor excessiva pot ser un perill per a la salut. Les temperatures molt extremes i l'excés de calor produeixen una pèrdua de líquids i sals minerals (clor, potassi, sodi...) necessaris per a l'organisme. Aquest fet pot agreujar malalties cròniques o provocar deshidratació i esgotament. Si l'exposició a temeratures tan elevades es perllonga, es pot patir un cop de calor, que és una situació que pot acabar sent greu.Imatges relacionades

  • Seguiu els consells de salut per onada de calor

    Seguiu els consells de salut per onada de calor

Documentació adjunta

Enllaços relacionats