Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 19 de setembre

Les últimes dades sobre el sedentarisme entre els joves a Palau

8 de juliol de 2010Els joves de Palau passen una mitjana de 6 hores connectats a les TIC, però són optimistes davant la seva salut

Per conèixer més a fons la realitat dels joves de Palau i saber de primera mà què en saben del sedentarisme i si aquest els afecta, des del butlletí digital Salut Jove vam realitzar un seguit d'enquestes que feien referència al tema. Tenint en compte el que en altres edicions vam explicar sobre el sedentarisme, el resultat de les enquestes ha demostrat encara més la gran relació que existeix entre la falta d'activitat física dels joves i la forma com es relacionen amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Fent un anàlisi més exhaustiu, podem veure com ja en la primera pregunta, que feia referència al temps dedicat a les tecnologies, alguns joves passen moltes hores al davant l'ordinador. En concret, una mitjana de 6 hores diàries davant l'ordinador i la tele, i només 5 hores setmanals a fer activitats esportives. Això ho podem interpretar de dues formes diferents: la primera és que per alguns joves pot representar un factor de risc per a la seva salut (reducció de les relacions interpersonals per l'excés de navegació al món virtual, problemes al cos per les hores asseguts...); i la segona, ens pot assenyalar una característica de la nostra societat, que ens demana l'ús constant de les TIC (fem servir els ordinadors a l'escola, pels treball dels estudis, més d'una televisió a casa, l'ús del telèfon mòbil...).

Tanmateix, tot i ser conscients de la quantitat de temps que dediquen a les TIC, pel que fa al sedentarisme, podem observar com alguns joves no tenen gaire clar aquest concepte i d'altres relacionen sedentarisme amb moviment, quan és totalment en contrari. Les dades, però, tampoc són negatives, ja que la gran majoria dels joves enquestats sí que ho relacionen amb la manca de moviment i en coneixen la definició.

Com a conclusió, podem dir, a partir de les dades recol·lectades amb l'enquesta, que els joves de Palau, tot i tenir una mancança important d'activitat física, en són conscients i, a més, estan al corrent del que significa ser un jove sedentari. A més, el transport més utilitzat segons els resultats obtinguts són les seves pròpies cames, és a dir, que van a peu, i això els fa, d'alguna manera, equilibrar aquesta falta d'esport. Finalment, són bastant optimistes amb la seva salut, ja que de l'1 al 5, la mitjana obtinguda ha estat de 4.

(Per Laura Rosa)Imatges relacionades

  • Enquestes Sedentarisme

    Enquestes Sedentarisme